Silakka
on täysin aliarvostettu kala. Vaikka ihmisiä pelotellaan kaloihin kertyvillä
ympäristömyrkyillä, kalojen sisältämät hyvät rasvahapot ja niiden aikaan saamat
terveyshyödyt ovat paljon suuremmat kuin kalojen terveysriskit. Kemikaalien
riskinarvioinnissa käytetään sellaisia turvallisuusmarginaaleja, etteivät
teoreettiset riskit helposti muutu todellisiksi. Vanha sanonta ”syö särkeä, se
kasvattaa järkeä”, on enemmän kuin totta. Neurologit ovat todenneet runsaan
kalan syönnin vähentävän aivojen rappeutumista ja ylläpitävän hyvää muistia.
Silakkapihvit
800 g silakkafileitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
1 tl valkopippuria
tilliä, suolaa, valkopippuria
voita paistamiseen
Silakkafileet kannattaa mieluummin perata itse tuoreista silakoista. Niissä on paljon enemmän makua kuin valmiissa silakkafileissä, jotka on teollisesti pesty piloille.
Lado silakkafileet voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille hiukan suolaa, valkopippuria ja tilliä.
Lado silakkafileet voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille hiukan suolaa, valkopippuria ja tilliä.
Laita silakkafileet kaksi päällekkäin siten,
että nahkapuoli jää ulkopuolelle. Sekoita keskenään ruisjauhot, suola ja
valkopippuri. Kasta jokainen silakkapihvi erikseen ruisjauhoseoksessa siten,
että koko pinta peittyy molemmin puolin.
Paista silakkapihvit
paistinpannulla voissa molemmin puolin kullanruskeiksi.
Pelkän tillin lisäksi
voit laittaa fileiden väliin hiukan hienoksi silputtua ruohosipulia tai
vaikkapa pikkusipaisun Kallen mätitahnaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti