Eräänä
päivänä M tuli kaupasta jauhemaksapaketin kanssa. Tällä kerralla ei ollutkaan
tarkoitus että minä paistan maksapihvejä, vaan M ilmoitti tekevänsä
maksalaatikkoa. Wau! Vaikka meille kyllä kelpaa pikaruoaksi Saarioisten maksalaatikko,
niin tämä päihitti sen 6-0. Iso satsi, jota kannatti odottaa ja joka loppui
aivan liian nopeasti. Laitoin reseptin muistiin, jos vaikka joskus jonain
päivänä taas saisi tätä ”isin tekemää ruokaa <3”
Maksalaatikko
1 rkl voita
11 dl maitoa
4 dl vettä
1 dl rikottuja
ohrasuurimoita
1,5 dl puuroriisiä
Keitetään puuroksi (n 50-60 min.)
50 g voita
1 sipuli pieninä
kuutioina
500 g jauhettua
naudanmaksaa
1 muna kevyesti
vatkattuna
1,5 rkl suolaa
1 tl rouhittua
valkopippuria
1 tl meiramia
0,5 dl rusinoita
(leikattuina puoliksi)
4 rkl tummaa siirappia
Valmista ensin
ohra-riispuuro ja anna sen vähän aikaa jäähtyä.
Kuullota sipulit voissa
ja sekoita sen jälkeen kaikki maksalaatikon ainekset keskenään tasaiseksi
massaksi.
Voitele 6 kpl 300-400 g
alumiinivuokia ja jaa maksalaatikko vuokiin. Paista uunin alimmalla tasolla
ensin 200 asteessa 1 tunti ja sen jälkeen alumiinifoliolla peitettynä 160
asteessa 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti