Mallasnäkkileipä
(3 pellillistä)
4 dl ruisjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 dl mämmimaltaita
1 dl hienoksi
rouhittuja pellavansiemeniä
1 dl hienoksi
rouhittuja seesaminsiemeniä
2 dl hienoksi
rouhittuja auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
8 dl vettä
5 dl perunasosetta (tai
1 pss ”mummonmuusia” pakkauksen
ohjeen
mukaan valmistettuna)
1 dl auringonkukkaöljyä
Sekoita kaikki ainekset
keskenään ja anna taikinan levätä noin 15 min. Jaa taikina painon mukaan
kolmeen osaan. Levitä jokainen erä tasaisesti ja ohuelti omalle leivinpaperilleen uunipellille ja paista 200
asteessa noin 10 minuuttia.
Ota pelti pois uunista
ja viipaloi leivät sopiviksi paloiksi. Siirrä palat tarvittaessa uudelle
leivinpaperille varovasti metallisen paistinlastan avulla. Paista vielä 160
asteessa 40-50 minuuttia.
Kun kaikki kolme
pellillistä on paistettu ja jos näkkärit ovat vielä pehmeähköjä, siirrä palat
leivinpaperille ritilän päälle ja kuivaa 60 asteessa kiertoilmassa kunnes ovat
rapsakoituneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti