Kukapa uskoisi että tässä kuvassa on kulhollinen toissapäivän
perunasosetta. Muusia ei aina osaa tehdä niin sopivasti, että se menisi kaikki
yhdellä aterialla. Olisihan noloa jos se loppuisi kesken? Vai olisiko? Kattilaan
jääneen muusin voi kuitenkin onneksi uusiokäyttää
Perunaletut
perunasosetta
kananmunia
maitoa
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
(muita mausteita maun mukaan)
voita
katkarapuja
sweetchilikastiketta
tilliä
paistamiseen voita
paistamiseen voita
Vatkaa
perunasoseen joukkoon kananmuna tai kaksi, tilkka maitoa, hiukan jauhoja ja
ripaus suolaa. Tarkkoja määriä on vaikea antaa, koska lopputulos riippuu
perunasoseen koostumuksesta.
Perunalettutaikina
on sopivaa, kun se on ohuempaa kuin perunasose, mutta paljon paksumpaa kuin
tavallinen lettutaikina. Maitoa tai jauhoja lisäämällä taikinaa voi muokata
sopivaksi. Perunaletut eivät paistettaessa pysy kasassa yhtä hyvin kuin
tavalliset letut, joten niiden kääntämisessä pitää olla varovainen.
Tarjoile
katkarapujen ja sweetchilikastikkeen kera ja ripottele pinnalle hiukan tilliä.
Jos perunalettuja on paljon, ne voi tarjoilla myös uutena ateriana vaikkapa
lihakastikkeen lisäkkeenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti