tiistai 11. joulukuuta 2012

Otetaan yksi grillattu broileri



Kun kaupan kylmätiskissä ei taaskaan ollut marinoimatonta broiskua, päädyin valmiiksi grillattuun tipuun. Siitä saisi ”pikaruokaa” eli sen voisi syödä sellaisenaan ihan vaan patongin kanssa, mutta lopulta kotiin päästyä tämä vaihtoehto ei sittenkään kauheasti kiinnostanut. Jotain enemmän ruoan näköistä pitäisi saada päivällispöytään. Söpö ja Höpö nuuhkuttelivat ostosta sen näköisinä, että jos minä en keksi siitä mitään, se kelpaa heille ihan ilman suurempaa laittamista. Lopulta sitten kuitenkin koivista tuli kanakeittoa ja seuraavan päivän lounaaksi rintalihoista caesarsalaattia. Meillä broisku perataan aina niin ”huonosti”, että Söpölle ja Höpöllekin jää pienet maistiaiset. Muuten ne varmaan valittaisivat eläinsuojeluvalvojalle?



Pikakanakeittoa kahdelle

1 pieni sipuli
30 g voita
100 g herkkusieniä
5 cm pätkä mietoa punaista chiliä pilkottuna
6 dl vettä
1 Knorrin kanaliemiamme
2 broiskunkoiven lihat pilkottuna
70 g capellini pastaa katkottuna 2-3 cm pätkiksi
5 cm pätkä purjoa ohuina viipaleina
pikku ripsaus kuivattua rakuunaa
0,5 dl kermaa

Pilko sipuli hienoksi ja kuullota se kattilassa voissa. Lisää kahdeksaan osaan leikatut herkkusienet ja hienonnettu chili ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi ja kanaliemiamme, sekoita ja odota kunnes keitto kiehuu. Lisää sitten broiskunlihat, purjo ja pasta (”cottura 3 min”) ja vähän ennen kun pasta on kypsää, sekoita joukkoon rakuuna sekä kerma ja anna kiehahtaa. Ilman kermalisäystä ohjeen määrä chiliä olisi hiukan liian ärhäkkää lempeän broilerin ja herkkusienten seuraksi. Muuten keitto ei tarvitse mitään muita mausteita.



Caesarsalaattia kahdelle

1 ruukku romaine- tai jääsalaattia
1 pieni kurkku
krutonkeja
krutongit
3 palaa paahtoleipää pieninä kuutioina
0,5 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
Paahda  leipäkuutiot paistinpannulla valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä, Mausta lopuksi ripauksella suolaa.
3 keitettyä kananmunaa lohkoina
cesarkastiketta
caesar-salaattikastike
0,5 tl hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
(2 hienonnettua sardellifilettä)
2 rkl parmesaaniraastetta
0,5 tl balsamiviinietikkaa
muutama tippa worcestershirekastiketta
parmesaanijuustoa lastuina
2 kypsennettyä broilerin rintafilettä


Ei kommentteja: