Haukitartar
400 g täysin ruodotonta
(meri!)haukifilettä
(edit. järvihauki täytyy pakastaa muutamaksi vuorokaudeksi ennen käyttöä, jotta
lapamadot kuolevat, eikä pakastaminen tee pahaa merihauellekaan)
(edit. järvihauki täytyy pakastaa muutamaksi vuorokaudeksi ennen käyttöä, jotta
lapamadot kuolevat, eikä pakastaminen tee pahaa merihauellekaan)
1,5 tl hienoa
merisuolaa
1 tl hienoa sokeria
1 limetin mehu
80 g punasipulia
200 g creme fraichea
3 tl raastettua
piparjuurta
4 tl hienoksi hakattua
tilliä
3 tl hienonnettua ruohosipulia
valkopippuria myllystä
pieni hyppysellinen cayennepippuria
ruohosipulia
ruohosipulin tai krassin kukkia
kermaa tarvittaessa
Pilko haukifilee
veitsellä yhtä hienoksi kuin jauheliha. Sekoita limettimehuun suola ja sokeri.
Kaada kaikki yhteen kulhoon, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan noin
6 tunniksi. Sekoita erittäin hienoksi pilkottu punasipuli, creme fraiche,
piparjuuriraaste ja tilli keskenään ja laita tämä seos omassa kulhossaan
jääkaappiin maustumaan.
Yhdistä seokset, mausta
valkopippurilla ja varovaisella hyppysellisellä cayennea. Ohenna massaa
tarvittaessa kermalla. Koristele ruohosipulilla ja ruohosipulin tai krassin
kukalla ja tarjoile.
2 kommenttia:
Haukitartar näyttää täydelliseltä ruokareseptiltä, mutta eräs asia ajatteluttaa.
Kansa on unohtanut, että raaoista järvikaloista voi saada lapamadon. Raakana syötetty järvikalat neuvotaan pakastamaan muutama vuorokausi ennen nauttimista!
Hyvä huomio. Haukifileet (merihaukea) olivat kyllä pakkasessa, mutta en ymmärtänyt laittaa tuosta lapamatoasiasta mainintaa reseptiin. Korjaanpa puutteen nyt heti. Kiitos muistutuksesta :)
Lähetä kommentti