Reseptiarkistoa
selatessa käteeni sattui pieni lappunen, johon oli kirjoitettu muutama
ruoka-aine, mutta ei määriä tai valmistusohjeita. Tämä on pakko kirjata
muistiin ennen kuin lappunen häviää jonnekin ”varmaan talteen” muiden
selittämättömästi kadonneiden reseptien kanssa. Samalla löytyi vastaus
kysymykseen ”mitä tänään syötäisiin?”. Tätä.
Joitain
vuosia sitten nautittiin budapestilaisessa pikkuravintolassa maanmainiota
possukastiketta. Niin hyvää, että kun aikamme oltiin maisteltu ja haarukalla
tongittu annoksen elementtejä, piti kysyä josko kokki paljastaisi salaisen
reseptinsä. Ja kun kauniisti kysyttiin, hän kertoi miten yksinkertaisista ja
vähääkin vähemmistä aineksista saa aikaan todella maittavan kastikkeen. Tadaa!
Se oli se kurkkupikkelsi! Kotona sitten M teki muutaman kokeilun, jotta löydettäisiin
näille aineksille sopiva suhde. Possun lisäksi lautasella oli keitettyä riisiä
ja salaattia.
Budapestin
possukastike (kahdelle)
300 g possunfileetä
voita ja oliiviöljyä
paistamiseen
2 dl kermaa
1 purkki creme fraichea
2 tl dijonsinappia
1,5 rkl Felix
perinteistä kurkkusalaattia
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa, valkopippuria
Leikkaa possunfilee
suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi ja ruskista palat paistinpannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa.
Lisää kerma, creme fraiche ja dijonsinappi, sekoita huolella ja anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta
kurkkusalaatilla, hunajalla, suolalla ja valkopippurilla ja hauduta vielä hetki
jotta maut tasaantuvat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti