Tämä
ohje (ilman karpaloita) on Jaakko Nuutilan Riistakirjasta.
Metsäjänisaladobi
1 patavalmis metsäjänis
2 sipulia
4 porkkanaa
pala palsternakkaa
3 rkl voita
1 rkl katajanmarjoja
pieni nippu
lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
1 timjaminoksa
1 rosmariininoksa
1 rkl valkopippureita
1 rkl valkopippureita
2 laakerinlehteä
3 dl kuivaa sherryä
7 liivatelehteä
suolaa
karpaloita
Paloittele jänis,
ruskista palat voissa ja laita kattilaan. Kaada vettä sen verran että palat
peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää kattilaan kuoritut
ja paloitellut kasvikset sekä mausteet. Kypsennä kunnes lihat irtoavat luista,
noin 1,5-2 tuntia. Jäähdytä lihat, siivilöi liemi (suodata tarvittaessa) ja
lisää joukkoon sherry. Keitä kunnes jäljellä on enää 6 dl lientä. Lisää
joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja suola. Leikkaa
jäniksenlihat vajaan puolen sentin kuutioiksi ja täytä annosvuoat lihalla.
Kaada liemi päälle ja laita viimeksi muutamia karpaloita. Anna hyytyä viileässä
vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.
Jos teet isompaan vuokaan
annospaloiksi leikattavan hyytelön, liivatelehtiä täytyy käyttää 8 kappaletta
ja karpalot, jos niitä haluaa käyttää, laitetaan vuoan pohjalle.
edit
Tammikuussa teimme tätä isomman satsin vähän eri lisukkeilla. Piparjuurikerman ohje löytyy täältä.
edit
Tammikuussa teimme tätä isomman satsin vähän eri lisukkeilla. Piparjuurikerman ohje löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti