Ajelimme
Joensuun suuntaan kuin paremmatkin keitraajat, auto täynnä ruokaa, tuoretta ja
pakastettua, valmista tai vasta paikan päällä valmistettavaa,
kertakäyttöastioita ja muuta tarpeellista. Onneksi kylätalon keittiö oli vasta
remontoitu ja sinne oli rakennettu valtava kylmiö. Ilman sitä oltaisiinkin oltu
enemmän kuin pulassa. Pari päivää aikaa h-hetkeen.
J&J
muuttivat kylätalon salin päivällissaliksi. Nyt oli hyvälle somistusammattilaiselle
käyttöä. Paperipöytäliinarullasta saatiin paitsi pöytäliinat, myös riittävästi
materiaalia piilottamaan salin perällä oleva sekainen näyttämö. Pöydät ja
tuolit järjestettiin pitkäksi juhlapöydäksi. Martin metsiköstä poimitut sammalet,
mustikan- ja puolukanvarvut yhdessä kukkakaupan gladiolusten kanssa muuttuivat
upeiksi pöytäkoristeiksi ja kun kattaus katelautasineen oli valmis, lopputulos
oli suorastaan mykistävä.
Enää
ei puuttunut kuin ruoka, toisin sanoen Tuplaespresso sukelsi keittiöön ja ryhtyi
hommiin. Perjantaina vielä vaikutti siltä että aikaa on runsaasti, mutta
sunnuntai-ilta on käsillä ennen kuin huomaakaan. Martti oli koko viikonlopun
hommissa sunnuntai-iltaan asti, mutta hän oli jo auttanut valmistamalla
karjalanpiirakat pakastimeen. Sovimme M:n kanssa, että hän hoitaa Martin
talolla muita hommia, kuten meidän sen päivän ruoan, jäniksen keittämisen
mausteliemessä sekä kateenkorvien esikypsennyksen ja minä kilautan kännykällä
jos tulee jotain asiaa tai puuttuu tarvikkeita. Vaan kun ollaan keskellä
korpea, kännykässä ei ollutkaan riittävästi kenttää. Hupsista. Edes
tekstiviesti ei suostunut lähtemään eteenpäin. Piti siis odottaa että M käy
tuomassa keittämänsä pupun ja kateenkorvat, mutta olipahan ainakin täysi
työskentelyrauha.
Alkuruokien
kanssa meni todella paljon aikaa, mutta kyllä niistä tulikin näyttäviä.
Pääruoan ja muiden kanssa ei enää tässä vaiheessa ollut läheskään niin paljoa
askartelemista. Miniblinit paistetaan aamulla ja viimeistellään juuri ennen
tarjoilua. Sitten pitää sunnuntaina vielä ehtiä Martin talolla pipertämään
hirvicarpaccioleipäset. Erkki lupasi käydä metsässä poimimassa tuoreet
metsämarjat jälkiruokaan ja toimittaa ne kylätalolle.
|
herkkutattimousse, punasipulikaviaari ja voitaikinasienet |
|
haukitartar |
|
savusilakkapatee ja rosollihyytelö |
|
metsäjänisaladobi |
|
poronvasan kateenkorvaa ja juuriselleri-omena-mustatorvisienipyree |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti