On ruokia,
joista saa todella kauniit ja näyttävät ruokakuvat. Ja on ruokia, jotka
kaikista stailausyrityksistä huolimatta näyttävät lautasella
koiranoksennukselta. Useimmat padat ja laatikot kuuluvat jälkimmäiseen kategoriaan,
kuten myös tämä bratwurstipata. Ruoka oli herkullista vaikka sitä ei oikein
kuvista voikaan päätellä. Pitäisi aina olla kaapissa tai jääkaapissa
kaikenlaisia sellaisia ruoka-aineita, joilla kohtalaisen tylsän näköisen
aterian saisi näyttämään nätimmältä. Ai niin mutta sehän olisi kai jo
trendikästä, joten unohdetaan koko juttu. Pysytään täällä epätrendikkyyden
puolella ja nautitaan mausta.
Brattaripata
1 keskikokoinen sipuli
140 g pekonikuutioita
hiukan voita
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
230 g bratwursteja (Snellman)
2/3 omenaa kuutioina
1 rasia hapankaalia (400g)
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 purkki smetanaa (Valio)
juoksevaa hunajaa 2-3 rkl
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
2 tl englantilaista sinappia
Pilko sipuli ja pekoni ja
kuullottele niitä paistinpannulla pienessä määrässä voita. Lisää hienoksi
leikattu valkosipulinkynsi ja jatka vielä hetken aikaa kuullottamista. Lisää
lopuksi bratwurstipalat ja kypsennä ne.
Pehmennä omenakuutiot
paistokasarissa, lisää hapankaali ja valkoviini ja keittele seosta vähän
kokoon. Lisää smetana ja anna muhia vielä hetken ajan. Maista ja mausta
valkopippurilla, mustapippurilla, hunajalla ja pienellä määrällä suolaa. Lisää
kasariin paistinpannun sisältö ja sinappi, sekoita ja anna vielä hetken aikaa
hautua.
Ruokajuomaksi kylmää olutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti