Herkkutattimousse
250 g tuoreita
(pakastettuja) herkkutatteja
20 g kuivattuja
herkkutatteja
2 dl vettä
1 pieni (n 50g) sipuli
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
Murenna kuivatut herkkutatit
ja laita ne likoamaan veteen parin tunnin ajaksi. Valuta sienet ja säästä
liotusvesi.
Pilko sipuli pieneksi
silpuksi ja kuullota se kattilassa voissa. Lisää pieniksi pilkotut tuoreet
herkkutatit sekä liotetut ja valutetut tatit. Anna seoksen hautua miedolla
lämmöllä muutamia minuutteja. Lisää vehnäjauhot ja anna jauhojen turvota
viitisen minuuttia koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää sienten liotusvesi ja
keitä muhennosta kymmenisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Soseuta
herkkutattimuhennos sauvasekoittimella ja paseeraa se siivilän läpi takaisin
kattilaan. Jäähdytä sose.
Laita liivatteet
likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Ota erikseen muutama lusikallinen
sienisosetta ja kuumenna se. Sulata liivatteet tähän pieneen määrään kuumaa
sosetta ja sekoita se takaisin kattilaan.
Vatkaa kerma kovaksi
vaahdoksi ja sekoita se hyvin sienisoseen joukkoon. Pursota mousse pieniin
annoskuppeihin ja anna hyytyä viileässä muutaman tunnin ajan.
Koristele annokset
nokareella punasipulihilloketta ja voitaikinasta leivotulla sienen muotoisella
koristeella.
Herkkutattimousse toimii erinomaisesti myös levitteenä leivällä!
Herkkutattimousse toimii erinomaisesti myös levitteenä leivällä!
Punasipulikaviaari
5 punasipulia
3 rkl sokeria
3 rkl voita
5 rkl hyvää
balsamiviinietikkaa
4 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
5 oksaa tuoretta
timjamia
Pilko sipulit
pienenpieniksi kuutioiksi. Sulata paistinpannulla voi ja sokeri ja karamellisoi
siinä sipulit. Lisää balsamiviinietikka ja hunaja sekä mausteet ja hauduta
hilloke kypsäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti