* porkkanaa, bataattia, naurista, juuriselleriä, valkojuurta, sipulia ja purjoa * |
Näiden ainesten lisäksi tai sijasta uunipannulle voi laittaa paahtumaan myös bataattia, kyssäkaalia, raitajuurta, mustajuurta, lanttua, selleriä, palsternakkaa, fenkolia, valkosipulia, maa-artisokkaa, retikkaa, kurpitsaa, tai melkein mitä vain, riippuen siitä minkä ruoan lisäkkeenä uunijuurekset tarjoillaan. Perinteinen peruna-porkkana-nauris-punajuuri –yhdistelmä toimii parhaiten yksinkertaisen karjalanpaistin kanssa.
Uunijuurekset
30 pientä
varhaisperunaa
10 porkkanaa
5 keskikokoista naurista
5 punajuurta
ruokaöljyä
juoksevaa hunajaa
tuoretta rakuunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Pese juurekset hyvin ja
kuori punajuuret. Leikkaa kaikki ainekset pienemmiksi paloiksi ja laita isoon
kulhoon kaikki muut paitsi punajuuri. Lisää hiukan öljyä ja juoksevaa hunajaa
ja sekoita hyvin. Kaada juurekset voidellulle uunipellille. Tee sama
punajuurille, mutta laita ne univuoan toiseen reunaan etteivät ne värjää
kaikkia muita juureksia. Ripottele päälle hiukan tuoretta rakuunaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti