Meillä
on jokasyksyisenä traditiona hankkia hirvenfilee, graavata se ja laittaa sitten
pienempinä paloina pakastimeen odottamaan joulupöytää. Sen verran iso
lihankimpale hirvenfilee kuitenkin on, ettei kaikkea tarvitse säästellä
joulupöytään, vaan sitä voi nautiskella muutenkin. Olemme todenneet
herkkutattirisoton maistuvan erityisen hyvältä riimihirven kanssa.
Riimihirvi
1 hirvenfilee
(mieluummin sisäfilee)
1 dl karkeaa merisuolaa
1 rkl rouhittua
katajanmarjaa
1 rkl hienoa sokeria
1 tl rouhittua
mustapippuria
Sekoita keskenään
mausteet ja levitä ne isolle voipaperiarkille. Puhdista filee, leikkaa pois
fileen paksumpi pää (siitä ei tule nättiä riimilihaa mutta siitä voi paistaa
maukkaat pihvit tai silputa tartariksi), kaikki kalvot ja kieritä fileetä voipaperilla kunnes se on
kauttaaltaan mausteiden peitossa. Kääri voipaperi tiiviisti fileen ympäri ja
vielä toinen voipaperi sen ympärille. Laita filee jääkaappiin maustumaan noin
vuorokauden ajaksi käännellen sitä välillä muutaman kerran.
Pyyhi maustuneen fileen
päältä kaikki mausteet mahdollisimman tarkkaan talouspaperilla. Älä missään
nimessä huuhtele filettä vedessä! Leikkaa filee noin 10 sentin paloiksi, pakkaa
hyvin ja pakasta. Tarjottaessa leikkaa ohuita siivuja vähän kohmeisesta
lihasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti