Broccoli
& Stilton soup on yksi brittien parhaita keittoja. Stiltonin sijasta
keittoon voi käyttää vaikka Aurajuustoa. Sopassa on oikeastaan vain yksi niksi:
parsakaalia ei saa keittää liikaa. Noudata siis ohjeen keittoaikaa. Parsakaalin
maku muuttuu keitettäessä ja ylikypsäksi muhjuksi keitetty parsakaali ei
houkuttele enää ketään.
Parsakaali-sinihomejuustokeitto
(neljälle)
1
rkl hienonnettua valkosipulia
4
kevätsipulia ohuina viipaleina
12
dl kana- tai kasvislientä
300
g jauhoista perunaa
500
g parsakaalia
2
tl kuivattua timjamia
200
g sinihomejuustoa
Sulata
kattilassa voi ja kuullota siinä valkosipuli sekä kevätsipulit. Lisää liemi
sekä kuoritut perunat pieninä paloina ja keitä kunnes perunat alkavat tuntua
pehmeiltä. Lisää parsakaali pieninä paloina sekä timjami ja keitä vielä 7-8
minuuttia. Poimi kattilasta pois muutama pienehkö parsakaalin kukinto
lautasille koristeeksi ja lisää kattilaan kaksi kolmannesta (noin 130-140 g) sinihomejuustosta
pieninä muruina. Sekoita miedolla lämmöllä ja sulata sinihomejuusto keiton
joukkoon. Soseuta keitto (ei kovin hienoksi) sauvasekoittimella tai blenderissä
ja jaa lautasille. Viimeistele annokset parsakaalin kukinnoilla,
sinihomejuustomuruilla ja ripauksella timjamia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti