lauantai 1. heinäkuuta 2017

Mansikkacrostinit



Leivän päälle mansikoita? Lopputulos ei ole ollenkaan niin outo kuin miltä se kuulostaa.

Crostini tarkoittaa pientä paahtoleipää, usein patongista leikattua viipaletta, joka on paahdettu rapeaksi pannulla tai uunissa. Päällysteet oman maun mukaan, kalaa, lihaa, kasviksia. Varmaan tunnetuin klassikko on crostini, jonka päällä on viipale pehmeää mozzarellaa sekä tomaattia ja basilikaa (”caprese”). Mansikkacrostiniin on käytetty grillattua halloumia, mutta yhtä hyvin siihen olisi sopinut brie tai vuohenjuusto.



Mansikkacrostinit

1 patonki
oliiviöljyä
mansikoita
hiukan sokeria
paketti halloumia
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
balsamicosiirappia tai balsamiviinietikkaa "condimento"


Aloita valmistus mansikoista. Viipaloi mansikat parin millin viipaleiksi ja laita kulhoon kerroksittain pienen sokerimäärän kanssa.

Leikkaa patongista hiukan viistoon ohuita viipaleita ja laita ne uunipellille uuniin 225 asteeseen muutamaksi minuutiksi, kunnes ne ovat ruskistuneet ja rapeutuneet. Sivele valmiit viipaleet oliiviöljyllä.

Leikkaa halloumi ohuiksi viipaleiksi ja grillaa tai ruskista paistinpannulla.

Päällystä crostiniviipaleet ensin halloumilla, sen päälle viipaloitua mansikkaa, sitten pieni rouhaisu suolaa ja mustapippuria, sitten balsamicosiirappia ja lopuksi vähän hienonnettua tuoretta basilikaa.

Sopii erittäin hyvin vaikka mansikkagazpachon kaveriksi.


2 kommenttia:

Helzu kirjoitti...

Ihana ohje. Niin kesäinen. Menee kokeiluun tämä resepti.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kannattaa laittaa myös mansikkagazpacho - aivan ihanat yhdessä :)