Halloweenin
aterian kruunaa hyvä jälkiruoka, tässä tapauksessa vanha kunnon britakakku
puolukka-punaherukkatäytteineen ja ”veri”roiskeineen. Marenkipäällysteinen britakakku on
todella helppo valmistaa. Koko kakkupohja marenkipintoineen paistuu yhdellä
kertaa uunipellillä leivinpaperin päällä.
Britakakku, puolukka-punaherukkatäyte
pohja
150 g leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
marenki
4 valkuaista
2 dl sokeria
täytteeksi
ja päälle
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
3 rkl creme fraichea
mehustettuja puolukoita ja punaherukoita, 3 dl puolukkamehua
redusoituna 1 desilitraksi
Aloita marjojen mehustamisesta. Laita kulhoon
puolukoita, punaherukoita, sokeria 1/3 marjojen tilavuudesta (3 dl marjoja +
1 dl sokeria) sekä tilkka vettä. Sekoita hyvin ja anna marjojen mehustua ensin
puoli vuorokautta huoneenlämmössä ja sitten vielä 1-2 vuorokautta jääkaapissa.
Valuta marjakulhosta neste kattilaan ja lisää
puolukkamehua sen verran että mehua on yhteensä noin 3 dl. Keitä mehua kunnes
sen tilavuus on haihtunut noin kolmasosaan (1 dl) alkuperäisestä. Jäähdytä mehu.
Jos mehu ehti tiivistyä liian siirappiseksi, sitä voi tarvittaessa ohentaa pikkutilkalla vettä.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolella
toisistaan. (Jos et ole ihan varma onnistumisesta, valuta valkuaiset yksi
kerrallaan erilliseen astiaan esim juomalasiin ja vasta siitä isompaan, kuivaan
ja puhtaaseen lasi- tai teräskulhoon ettei koko määrä mene pilalle jos jokin
keltuainen sattuu rikkoutumaan ja sitä joutuu valkuaisen sekaan.)
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe omaan kulhoonsa.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa.
Lisää sokeri useammassa erässä ja vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
Vatkaa sitten keskenään vaahdoksi huoneenlämpöinen
leivontamargariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voimakkaasti
vatkaten. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhoseosta koko ajan vatkaten.
Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä marenki tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle.
Paista kakkupohja 175 asteessa 20-25 minuuttia tai
kunnes marenki on saanut hiukan väriä. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se
2-4 keskenään samankokoiseksi palaksi.
Vatkaa vaahdoksi kerma ja sokeri. Lisää vaahtoon lopuksi creme
fraiche. Täytä kakkulevyjen välit vaahdolla ja puolukka-punaherukkaseoksella sekä puolukkamehulla.
Roiski päällimmäiselle kakkulevylle vielä veriroiskeita puolukkamehulla. Tarjoile
heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti