lauantai 17. lokakuuta 2015

Perunarieskat



Pottumuusia jäi illan aterialta sen verran sopivasti, että siitä pyöräytti nopeasti aamiaisrieskaset. Joukkoon lisäksi munia, jauhoja, pellille ja uuniin. Tänään ei tarvitse muistaa laittaa ostoslistaan leipää. Taikinasta tuli 14 pikkurieskaa.


Perunarieskat

5 dl / 500 g perunasosetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ohrahiutaleita
2 dl jauhoja (sämpylä- tai hiivaleipä- tai vehnäjauhoja)

Lisää perunasoseen joukkoon suola (jos on tarpeen, riippuu perunasoseen suolaisuudesta) ja kananmuna. Lisää seuraavaksi hiutaleet sekä jauhot ja sekoita hyvin.

Taputtele taikinasta jauhotetuin sormin ohuita rieskoja leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele rieskat haarukalla (minä unohdin, mutta hyvää tuli ilmankin) ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia kunnes pinta on hiukan ruskistunut.

Rieskat ovat parhaimmillaan heti lämpiminä tai viimeistään seuraavana aamuna.


Ei kommentteja: