Isäni aikoinaan osti usein syksyisin Salosta
Wiurilan kartanosta siellä kasvatettuja maissintähkiä. Silloin tuoreet maissit
yleensä mökillä esikeitettiin ja nautittiin grillattuina sekä voilla
siveltyinä. Olivat muuten todella hyviä ja makeita. Netistä löysin Wiurilan
kartanon lempeän maissikeiton reseptin, joka vaikutti tosi hyvältä. Sen isnpiroimana syntyi
tämä erittäin maukas maissikeitto, jossa on lisäksi kanaa (lue:broileria) ja
Serranon kinkkua.
Maissikeitossa
kanaa ja Serranon kinkkua
4 tuoretta maissintähkää (tuoretta ja mieluusti kotimaista,
ei esikypsennettyä)
1 purjo (n. 8 cm pätkä) ohuina viipaleina
250 g broilerinfileetä pieninä paloina
2 cm eli peukalonpään kokoinen pätkä tuoretta
inkivääriä raastettuna
3 viipaletta Serranon kinkkua hienonnettuna
1 ruukkulehtipersiljaa (tavallinenkin käy, kuten
tässä) hienonnettuna
7 dl kana/kasvisliemisekoitusta ( 1 amme kanalientä ja
½ kuutiota kasvislientä)
(MUTTA
jos käytettävissäsi on itse tehtyä tai muuten hankittua jompaa tai kumpaa,
jossa ei ole lisättyä suolaa, niin käytä ihmeessä sitä, sillä maissin makeutta
ei pidä tappaa liiallisella suolan määrällä. Käyttämäni sekoitus antoi makua,
mutta samalla ehkä hieman liikaa suolaisuutta.)
valkopippuria myllystä
mustapippuria myllystä
nokare voita
Laita voinokare kattilan pohjalle ja kuullota siinä
maissi ja purjo sekä inkivääri. Lisää liemisekoitus ja anna kiehua hiljaa 20
minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella niin, että noin puolet maissista soseutuu
ja toinen puoli jää kokonaisiksi. Lisää kanapalat, Serranon kinkku ja 2/3 hienonnetusta
persiljasta. Mausta valko- ja mustapippurilla ja anna porista vielä 10
minuuttia. Lisää loppu lehtipersilja ja tarjoile. Viimeistele vielä persiljan
lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti