maanantai 12. lokakuuta 2015

Maissikeitto jossa kanaa ja Serranon kinkkuaIsäni aikoinaan osti usein syksyisin Salosta Wiurilan kartanosta siellä kasvatettuja maissintähkiä. Silloin tuoreet maissit yleensä mökillä esikeitettiin ja nautittiin grillattuina sekä voilla siveltyinä. Olivat muuten todella hyviä ja makeita. Netistä löysin Wiurilan kartanon lempeän maissikeiton reseptin, joka vaikutti tosi hyvältä. Sen isnpiroimana syntyi tämä erittäin maukas maissikeitto, jossa on lisäksi kanaa (lue:broileria) ja Serranon kinkkua.


Maissikeitossa kanaa ja Serranon kinkkua

4 tuoretta maissintähkää (tuoretta ja mieluusti kotimaista, ei esikypsennettyä)
1 purjo (n. 8 cm pätkä) ohuina viipaleina
250 g broilerinfileetä pieninä paloina
2 cm eli peukalonpään kokoinen pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
3 viipaletta Serranon kinkkua hienonnettuna
1 ruukkulehtipersiljaa (tavallinenkin käy, kuten tässä) hienonnettuna
7 dl kana/kasvisliemisekoitusta ( 1 amme kanalientä ja ½ kuutiota kasvislientä)
(MUTTA jos käytettävissäsi on itse tehtyä tai muuten hankittua jompaa tai kumpaa, jossa ei ole lisättyä suolaa, niin käytä ihmeessä sitä, sillä maissin makeutta ei pidä tappaa liiallisella suolan määrällä. Käyttämäni sekoitus antoi makua, mutta samalla ehkä hieman liikaa suolaisuutta.)
valkopippuria myllystä
mustapippuria myllystä
nokare voita

Laita voinokare kattilan pohjalle ja kuullota siinä maissi ja purjo sekä inkivääri. Lisää liemisekoitus ja anna kiehua hiljaa 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella niin, että noin puolet maissista soseutuu ja toinen puoli jää kokonaisiksi. Lisää kanapalat, Serranon kinkku ja 2/3 hienonnetusta persiljasta. Mausta valko- ja mustapippurilla ja anna porista vielä 10 minuuttia. Lisää loppu lehtipersilja ja tarjoile. Viimeistele vielä persiljan lehdillä.


Ei kommentteja: