torstai 8. lokakuuta 2015

Luumut ja omput uuniin



Tähän aikaan vuodesta on ihan pakko tehdä omena-murupaistosta ainakin kerran. Ja kun reseptiin lisää luumuja, tästä jälkiruoasta tulee vielä tuplasti parempi. Murupaistoksen voi tehdä isoon vuokaan tai suoraan annosvuokiin. Lisäksi ei tarvita muuta kuin vähän vaniljajäätelöä viimeistelyyn.


Luumu-omena-murupaistos
(määrät ovat yhdelle, kerro ainesmäärät ruokailijoiden määrällä)

2 kypsää tummaa luumua
puolikas omena
0,5 rkl sokeria
ripaus kanelia

2 tl voita
1 rkl vehnäjauhoa
1 rkl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
1 rkl rouhittuja cashewsuolapähkinöitä

Poista luumuista kivet ja leikkaa luumut pienemmiksi paloiksi. Levitä luumut annosvuoan pohjalle. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pienemmiksi paloiksi. Levitä palat luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Nypi voista ja lopuista aineksista tasainen muruseos. Ripottele seos vuokaan hedelmien päälle ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 40-45 minuuttia. Tarjoile hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja: