Tähän aikaan vuodesta on ihan pakko
tehdä omena-murupaistosta ainakin kerran. Ja kun reseptiin lisää luumuja, tästä
jälkiruoasta tulee vielä tuplasti parempi. Murupaistoksen voi tehdä isoon
vuokaan tai suoraan annosvuokiin. Lisäksi ei tarvita muuta kuin vähän
vaniljajäätelöä viimeistelyyn.
Luumu-omena-murupaistos
(määrät
ovat yhdelle, kerro ainesmäärät ruokailijoiden määrällä)
2 kypsää tummaa luumua
puolikas omena
0,5 rkl sokeria
ripaus kanelia
2 tl voita
1 rkl vehnäjauhoa
1 rkl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
1 rkl rouhittuja cashewsuolapähkinöitä
Poista luumuista kivet ja leikkaa luumut pienemmiksi
paloiksi. Levitä luumut annosvuoan pohjalle. Kuori omena, poista siemenkota ja
leikkaa omena pienemmiksi paloiksi. Levitä palat luumujen päälle. Ripottele
pinnalle sokeria ja kanelia.
Nypi voista ja lopuista aineksista tasainen muruseos.
Ripottele seos vuokaan hedelmien päälle ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin
40-45 minuuttia. Tarjoile hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti