Kun Tastespottingiin
kirjoittaa hakusanaksi halloween, sieltä löytyy kaikenlaista hauskaa, kuten
nämä muumionakit ”resting in peas”. Muumionakit ovat perinteinen osa
halloweenin noutopöytää, mutta hernelisukkeella niitä tuli ihan oikea ateria.
Muokkasin hiukan reseptiä ja alkuperäinen löytyy täältä.
”Rest in peas”
(ohje kahdelle)
0,5 dl vettä
1 rkl voita
1 dl (noin 70 g) paahtamattomia pistaasinsydämiä
200 g pussi pakasteherneitä
80 g babypinaattia
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
0,5-1 tl suolaa
0,5-1 tl sipulijauhetta
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
mustapippuria myllystä
Kuumenna vesi ja voi, lisää pistaasinsydämet sekä
jäiset herneet. Keitä seosta kunnes herneet alkavat pehmentyä. Lisää pinaatti
sekä hienoksi leikattu basilika ja sekoita kunnes pinaatinlehdet ovat lähes
kadonneet herneiden joukkoon. Mausta suolalla ja sipulijauheella. Herneet ovat
niin makeita, että ne tarvitsevat yllättävän paljon sekä suolaa että sipulijauhetta.
Sulata tuorejuusto lämpimän seoksen joukkoon ja viimeistele muutamalla rouhaisulla
mustapippuria.
Muumionakit
6 kuoretonta nakkia
2 pikkulevyä voitaikinaa
Dijon sinappia
ketsuppia
Sulata voitaikinalevyt ja leikkaa kumpikin levy pitkittäissuunnassa
yhdeksään suikaleeseen. Kauli suikaleita vielä pidemmiksi ja ohuemmiksi. Kierrä
jokaisen nakin ympäri kolme voitaikinasuikaletta siten, että nakista jää
näkyviin vain ”kasvot”. Paista muumionakit uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia
kunnes taikina on ruskistunut ja kypsä. Tee muumioihin silmät parilla tipalla
Dijon sinappia ja lopuksi tiputtele valmiin annoksen päälle ”veripisaroita”
ketsuppipullosta.
2 kommenttia:
Hui kauhistus!
Meillä ollaan juuri opittu, että nakit ja makkara on suurinta herkkua. Niiden voimalla viitsii vaikka istua.
Makkara on melkoinen motivaattori pienelle koiralle. Niitä paloja ei vaan meinaa aina osata pilkkoa riittävän pieniksi ettei vahingossa tule yhden koulutussession aikana syötetyksi pennulle kolmen päivän annosta...
Lähetä kommentti