tiistai 27. lokakuuta 2015

Halloween "Rest in peas" - ateria lapsille ja lapsenmielisille


Kun Tastespottingiin kirjoittaa hakusanaksi halloween, sieltä löytyy kaikenlaista hauskaa, kuten nämä muumionakit ”resting in peas”. Muumionakit ovat perinteinen osa halloweenin noutopöytää, mutta hernelisukkeella niitä tuli ihan oikea ateria. Muokkasin hiukan reseptiä ja alkuperäinen löytyy täältä.



”Rest in peas”
(ohje kahdelle)

0,5 dl vettä
1 rkl voita
1 dl (noin 70 g) paahtamattomia pistaasinsydämiä
200 g pussi pakasteherneitä
80 g babypinaattia
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
0,5-1 tl suolaa
0,5-1 tl sipulijauhetta
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
mustapippuria myllystä

Kuumenna vesi ja voi, lisää pistaasinsydämet sekä jäiset herneet. Keitä seosta kunnes herneet alkavat pehmentyä. Lisää pinaatti sekä hienoksi leikattu basilika ja sekoita kunnes pinaatinlehdet ovat lähes kadonneet herneiden joukkoon. Mausta suolalla ja sipulijauheella. Herneet ovat niin makeita, että ne tarvitsevat yllättävän paljon sekä suolaa että sipulijauhetta. Sulata tuorejuusto lämpimän seoksen joukkoon ja viimeistele muutamalla rouhaisulla mustapippuria.

Muumionakit

6 kuoretonta nakkia
2 pikkulevyä voitaikinaa
Dijon sinappia
ketsuppia

Sulata voitaikinalevyt ja leikkaa kumpikin levy pitkittäissuunnassa yhdeksään suikaleeseen. Kauli suikaleita vielä pidemmiksi ja ohuemmiksi. Kierrä jokaisen nakin ympäri kolme voitaikinasuikaletta siten, että nakista jää näkyviin vain ”kasvot”. Paista muumionakit uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia kunnes taikina on ruskistunut ja kypsä. Tee muumioihin silmät parilla tipalla Dijon sinappia ja lopuksi tiputtele valmiin annoksen päälle ”veripisaroita” ketsuppipullosta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hui kauhistus!
Meillä ollaan juuri opittu, että nakit ja makkara on suurinta herkkua. Niiden voimalla viitsii vaikka istua.

Tuplaespresso kirjoitti...

Makkara on melkoinen motivaattori pienelle koiralle. Niitä paloja ei vaan meinaa aina osata pilkkoa riittävän pieniksi ettei vahingossa tule yhden koulutussession aikana syötetyksi pennulle kolmen päivän annosta...