Chilivoi
150 g huoneenlämpöistä
voita
1 punainen
chilipalko
3 rkl hienonnettua
lehtipersiljaa
1 punasipuli
pieneksi hienonnettuna
½ tl hienoa
merisuolaa
¼ tl hienonnettua
mustapippuria
Ota voi kulhoon pehmenemään huoneenlämpöön ajoissa.
Poista chilipalosta siemenet ja hienonna se. Hienonna punasipuli hienoksi
silpuksi. Sekoita mausteet ja yrtit voihin. Nosta massa talouskelmulle ja
kierrä siitä pötkö, jonka päät kiristetään kiertämällä kuten karkkipaperi.
Siirrä jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa pötköstä viipaleita ja tarjoile ruoan
kanssa. Tämä maustevoi sopii erinomaisesti paistetuille ja grillatuille
pihveille, leikkeille ja kanaruoille.
Limetti
- korianterivoissa paistettua nieriää
2 nieriäfilettä
limetti-korianterivoita
tilkka
öljyä paistoon
suolaa
mustapippuria
myllystä
limetti
– korianterivoi
150 g huoneenlämpöistä
voita
3 rkl hienonnettua
tuoretta korianteria
½ rkl limettimehua
1 limetin
kuori raastettuna
ripaus hienoa
merisuolaa
ripaus rouhittua
mustapippuria
Hienonna korianteri. Sekoita korianteri, limetinkuori,
limettimehu, suola ja pippuri huoneenlämmössä pehmenneeseen voihin ja sekoita
huolellisesti. Muotoile talouskelmun päällä pötköksi ja jäähdytä.
Taputtele nieriäfileet kuiviksi ja mausta
nahkapuolelta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja paista
nieriät ensin nahkapuoli alaspäin. Lisää pannulle korianterivoita. Valele kalaa
voilla. Käännä kalat lopuksi hetkeksi lihapuoli alaspäin ja jatka valelua.
Nosta lautaselle ja leikkaa voista nappeja kalan päälle. Tarjoa salaatin ja
peruna-juuressurvoksen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti