Vaikka kuinka oltaisiin ”lihaaneja”, pelkkä
pihvi ei sellaisenaan riitä ateriaksi. Hullujen päivien hevosenfileepihvien
kanssa kaivattiin jotain uudenlaista lisuketta perinteisten perunan, pastan,
riisin tai salaatin sijasta. Sellainen resepti löytyikin The Guardianin ruokasivuilta. Crumble ei liitykään pelkkiin makeisiin jälkiruokiin! Hiukan alkuperäisreseptiä
muokaten tästä syntyi ihan loistava lisuke pihveille.
Kurpitsa-tomaatti-pinaatticrumble
2 rkl oliiviöljyä
4 kevätsipulia ohuina viipaleina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl kuminan siemeniä
0,5 tl kanelia
1 murskattu linnunsilmächili
ripaus jauhettua muskottipähkinää
400 g tölkki Mutti kirsikkatomaatteja
500 g (=noin puolikas) myskikurpitsaa kuorittuna ja
kuutioituna
1 rasia (200 g) herkkusieniä leikattuna puolikkaiksi
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
150 g tuoretta pinaattia
crumble
100 g vehnäjauhoa
50 g voita
100 g fetajuustoa
Kuullota kevätsipuli oliiviöljyssä, lisää valkosipuli,
kumina, kaneli, hienonnettu chili sekä muskottipähkinä ja anna mausteiden
kuumentua öljyssä. Lisää tölkillinen tomaatteja, kurpitsanpalat, herkkusienet
sekä vesi. Murustele kasvisliemikuutio kattilaan ja sekoita hyvin. Keitä kannen
alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja sen jälkeen ilman kantta 5-10
minuuttia jotta ylimääräinen neste haihtuu. Kaada pinaatinlehdet kattilaan, survo
ne muiden ainesten joukkoon, ota kattila pois liedeltä ja anna pinaattien
lämmetä kannen alla sen aikaa kun teet muruseoksen.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita kulhoon
pieniksi paloiksi leikattu voi sekä jauhot ja nypi nämä tasaiseksi
muruseokseksi. Lisää pieniksi paloiksi hienonnettu feta sekä lehtipersilja.
Kaada kasvikset liemineen kattilasta uuninkestävään vuokaan, ripottele päälle
muruseos ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hiukan
ruskistunut.
3 kommenttia:
Oi, pidän sanasta "lihaani" :D
Tuosta tykkää myös ei -lihaani;D
Joka tapauksessa lihaani kuulostaa paremmalta ja suomalaisemmalta kuin karnivori :)
Lähetä kommentti