maanantai 14. syyskuuta 2020

Hävikkiviikon herkut, sinkkuekstra



Yksineläjien määrä on viime vuosikymmeninä lisääntynyt ja usein valitetaan, että yhdelle ei kannata tehdä ruokaa kun aina pitää ostaa liikaa aineksia ja sitten loput jäävät käyttämättä. Yhtä annosta ei usein yleensä kannatakaan tehdä, mutta on monta sellaista ruokaa joille pakastaminen tekee hyvää, jolloin ruokaa voi tehdä vaikka kymmenelle ja pakastaa yhden tai kahden hengen kerta-annoksina. Erilaiset lasagnet ja muut laatikkoruoat, kaali sekä monet keitot vain paranevat pakkasessa.

Vaikka hävikkiviikko menikin jo, tässä muutama ruokavinkki sinkkutalouksiin.




sopii erinomaisesti pakastettavaksi. Sen voi tehdä valmiista lasagnelevyistä tai sitten
pidemmän kaavan mukaan

tai jos ei niin välitä jauhelihasta, niin

on aivan mahtavan hyvää

on myös herkkua ja 
sienistä saa aikaan vaikka minkälaisia ihania lasagneruokia kuten
tai
ja kasvislasagnesta on paljon mahdollisuuksia kuten vaikka
tai


Erilaiset laatikkoruoat valmistuvat vahtimatta ja valmiit laatikot on helppo annostella pakasterasioihin.

Lähes kaikki suomalaiset rakastavat

ja

se vasta pakkasessa paraneekin

 Jos haluaa tehdä vertailun Suomen suosituimpaan maksalaatikkoon, voi kokeilla valmistaa itse


ovat tämän ajan kausiruokaa ja niitä kannattaa tehdä kerralla paljon. Jos haluaa kääryleensä ilman lihaa, voi valmistaa


Suurempia määriä keittoa kannattaa valmistaa silloin jos keitto itsessään vaatii pitkää valmistusaikaa, kuten

ihan tavallisessa kattilassa tai

Muita sellaisia on vaikkapa

tai
tai


Erilaisia kasvis- ja kasvissosekeittoja voi niinikään purkittaa pakkaseen ja mielialan mukaan sieltä sitten valita, sulattaa ja lämmittää

juuressosekeiton
tai

tai

tai

tai

tai jonkun muun


Ei se ole vaikeaa kun vähän viitsii suunnitella.


Ei kommentteja: