Jossain
mainoksessa lauletaan pizzaperjantaista, mutta meillä oli lasagnelauantai. Sitä
ruokaa on vaan niin kovin vaikea tehdä ihan pientä annosta, että tästäkin jäi
toinen ateria odottelemaan seuraavaa ”laiskan kokin päivää”.
Lasagne
* tomaatti-jauhelihakastike
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 iso sipuli
400 g jauhelihaa
4 valkosipulinkynttä
1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
1 lihaliemikuutio
basilikaa
oreganoa
1 laakerinlehti
suolaa
mustapippuria
piripiriä
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl ketsuppia
1
tl sokeria
* juustokastike
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
130 g
mozzarellaraastetta
suolaa
valkopippuria
1 tl voita
lasagnelevyjä
20 g
mozzarellaraastetta
Tomaatti-jauhelihakastike:
Kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy ja kuullota siinä hienoksi kuutioitu
sipuli. Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua. Lisää ohuiksi viipaleiksi
leikatut valkosipulinkynnet ja keittele niitä jauhelihan joukossa muutaman
minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, valkoviini ja mausteet, sekoita hyvin ja
anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Tarkista lopuksi maku
ja lisää mausteita jos on tarpeen.
Juustokastike: Sulata
voi paksupohjaisessa kasarissa ja lisää siihen jauhot. Paista jauhoja koko ajan
sekoittaen muutaman minuutin ajan. Varo etteivät jauhot pääse ruskistumaan.
Lisää maito pari desilitraa kerrallaan ja sekoita kastike aina tasaiseksi ja
kiiltäväksi. Maidon kiehuessa kastike sakenee, jolloin voit lisätä seuraavan
erän maitoa. Keitä kastiketta lopuksi vähintään kymmenen minuuttia jotta jauhot
kypsyvät kokonaan eikä kastike maistu jauholta. Lisää mozzarellaraaste ja
sekoita kunnes kaikki juusto on sulanut kastikkeen joukkoon. Jos kastike
vaikuttaa hiukan liian paksulta, lisää maitoa ja kiehauta. Mausta lopuksi
suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla.
Voitele uunivuoka
voilla ja kauho sen pohjalle tasainen, ohut kerros juustokastiketta. Lado
lasagnen pohjaksi kerros lasagnelevyjä, sen päälle juustokastiketta ja juustokastikkeen
päälle kerros tomaatti-jauhelihakastiketta. Jatka kerroksella lasagnelevyjä
jne. Viimeisen lasagnelevykerroksen pinnalle tulee enää pelkkä juustokastike.
Paista uunin alaosassa
200 asteessa ensin 30 minuuttia. Ripottele lasagnen päälle loput
mozzarellaraasteesta ja paista vielä 10 minuuttia. Anna valmiin ruoan vetäytyä
10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti