tiistai 8. syyskuuta 2020

Hävikkiviikon herkut, osa 2/4Kalleinta ruokaa on poisheitetty ruoka. Vaikka muovia on viime vuosina yritetty maalittaa kaikkein suurimmaksi ympäristöhaitaksi, se suojaa ruokia ja raaka-aineita kuivumasta ja pilaantumasta. Jonkun laskelman mukaan yksi poisheitetty leipäpala tai pari makkarasiivua on päästöiltään suurempi ympäristöongelma kuin niiden suojana käytetty muovikääre.

Jauhovarastokin kannattaa tarkastaa aika ajoin ja käyttää leivontaan sellaiset pussinpohjat joiden ”best before” on lähellä tai jopa jo mennyt.


Muutaman päivän ikäiset bagelit eivät ole enää parhaimmillaan sellaisenaan syötynä, mutta
vievät bagelit ihan uusiin ulottuvuuksiin. Täytteeksi sopii melkein mikä tahansa.Vähän kuivunut vaaleahko leipä on loistava raaka-aine kun siitä tehdään
jotka ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille perunalle, pastalle tai riisille.Pizza on ruoka johon perinteisesti on käytetty kaikenlaisia sekalaisia täytteitä.
on sopiva nimi pizzalle johon kerätään jääkaapista erilaisia viikonlopulta jääneitä aineksia.Jos pizza ei tunnu hyvältä ajatukselta, niin aina voi laittaa uuniin paistumaan ruoan nimeltä
Suolaisesta pannukakusta ja vihersalaatista tulee erinomainen ateria.


on hyvä vaihtoehto silloin jos jääkaappiin alkaa kerääntyä orpoja juureksia. Selleri, porkkana, peruna,palsternakka, keltajuuri,… Kaikki käy ja viimeistely tehdään punasipulihillokkeella.

syntyy sekalaisista jauhoista ja erilaisista pähkinöistä. Uunipellille tasoitetusta taikinasta tulee leivät vähällä vaivalla isollekin porukalle.


Jäikö aterialta perunasosetta? Siitä voi pyöräyttää aamiaispöytään kivat
Puolessa tunnissa pöydässä on pino lämpimiä leipiä.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tosi hyviä ideoita käyttää pois tähteet:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Näistä resepteistä mun oma suosikkini on leipägnochhit.