Sieniaika
jatkuu ja nyt suppilovahverot nostavat päänsä puista varisseiden
lehtien keskeltä. Ensimmäisen kuolleeksi lehdeksi naamioituneen suppiksen löytäminen
on kaikkein vaikeinta, mutta kun löytää yhden, niitä yleensä on siinä vaikka
kuinka paljon. Suppilovahveroista tulee hyvä sienikeitto.
Suppissoppaa kahdelle
250
g suppilovahveroita
1
sipuli
1
rkl rypsiöljyä
2
rkl voita
3
rkl vehnäjauhoa
1
dl valkoviiniä
1
+ 2 dl vettä
4
timjaminoksaa
1
kasvisliemikuutio (tässä Knorr Organic)
3
dl maitoa
50
g mustaa Koskenlaskijaa
1
dl kermaa
hiukan
valkopippuria myllystä
Leikkaa
sienet ihan pieniksi ja kuivaa niitä kattilan pohjalla kunnes ylimääräinen
neste on haihtunut. Kaada sienet eri kulhoon odottamaan. Kuumenna kattilassa
öljy sekä voi ja kuullota siinä ihan pieneksi leikattu sipuli. Lisää vehnäjauho
ja sekoittele kunnes jauhot ovat saaneet hiukan väriä, mutta eivät vielä
varsinaisesti ruskistuneet. Lisää valkoviini, sekoita ja keittele pari
minuuttia. Lisää 1 dl vettä, timjamit, kasvisliemikuutio sekä sienet ja keitä
sekoittaen kunnes keitto on saostunut. Lisää 2 dl vettä sekä maito ja kuumenna
kiehuvaksi. Lisää sulatejuusto pieninä paloina ja hämmennä miedolla lämmöllä kunnes juusto on
kokonaan sulanut. Kaada viimeksi keiton joukkoon kerma ja lämmitä
kiehumispisteeseen. Mausta valkopippurilla. Kasvisliemikuutiossa ja
Koskenlaskijassa on sen verran suolaa, että sitä ei tarvitse lisätä.
Hieno maku korvaa vaatimattoman ulkonäön :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti