Nyt
on jo uusi sienikausi hyvällä alulla, joten viimeisetkin vanhat sienet pitää
pikaisesti käyttää pois pakastimesta jos siellä sellaisia vielä on. Rouskuista,
orakkaista ja lampaankäävistä tulee maukas lasagne. Jos kaapissa tai
lähimetsässä ei ole sopivia sieniä, tähän voi yhtä hyvin käyttää myös Sauvon
säilykkeen sienikuutioita tai vaikka ihan tavallisia kaupan herkkusieniä.
Eilisestä jääkaappiin oli jäänyt pieni purkillinen rucola-timjamipestoa ja
jotta se ei unohtuisi minnekään hyllynperukoille, päätin käyttää sen
sienilasagnen maustamiseen. Tämä pesto antoikin lasagnelle niin hyvän, uuden
maun, että pestokokeilu lasagnessa ei varmaankaan lopu tähän.
Metsäsienilasagne
(6-8 annosta)
1
nippu (5 kpl) uusia sipuleita
2
rkl voita
suolaa
sokeria
mustapippuria
500
g esikäsiteltyjä sekasieniä
8 oksaa tuoretta timjamia (vain lehdet)
1
dl rucola-timjamipestoa (resepti)
5
rkl voita
5
rkl vehnäjauhoja
12-13
dl maitoa
80
g parmesaaniraastetta
suolaa
valkopippuria
lasagnelevyjä
Sulata
voi kasarissa ja kuullota siinä pieniksi kuutioiksi pilkotut sipulit. Mausta
sipulit suolalla, pikkuripauksella sokeria ja rouhitulla mustapippurilla.
Siirrä sipulit isoon kulhoon odottamaan. Kuumenna pieneksi leikatut sienet kasarissa, anna ylimääräisen nesteen haihtua
ja lisää sienet sipulikuutioiden joukkoon. Lisää lopuksi timjaminlehdet sekä
rucola-timjamipesto ja sekoita hyvin.
Sulata
kasarissa voi ja lisää vehnäjauhot. Sekoita kunnes jauhot ovat turvonneet,
mutta eivät ruskistuneet. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Kun maito kiehuu ja seos paksunee, lisää taas maitoa. Lisää viimeksi parmesaaniraaste
ja anna sen sulaa kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Voitele
uunivuoka ja kauho sen pohjalle hiukan kastiketta. Levitä kastikkeen päälle
kerros lasagnelevyjä ja vielä vähän kastiketta. Lusikoi kastikkeen päälle ohut
kerros sieni-sipuliseosta. Jatka kerroksella lasagnelevyjä, sitten kastiketta,
sen jälkeen sieni-sipuliseosta ja taas lasagnelevyjä jne kunnes kaikki ainekset
ovat vuoassa. Päällimmäiseksi tulee aina lasagnelevyt ja sen pinnalle kastike.
Paista
uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes lasagne kuplii reunoiltaan ja pinta
on ruskistunut. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti