tiistai 11. elokuuta 2015

Vihreä frittata ja kolmen aineksen salaatti grillatun flank steakin kanssa



Grilliruoan lisukkeet tuottavat aina pientä päänvaivaa, laittaako perunaa, vai grillissä kasviksia, vaiko jokin hyvä salaatti. Jääkaapissa odotti grillaamistaan muhkea flank steak ja ruokaa piti olla 6-8 henkilölle. Ostin sitten ison kennon munia ja paljon erilaisia vihreitä. Niistä syntyi vihreä frittata sekä yksinkertainen salaatti. Kumpikin resepti on äskettäin luettu jostain netistä ja tehty nyt ulkomuistista sinne päin. Suolalla ja valkopippurilla maustettua flank steakia grillattiin erittäin kuumassa grillissä kannen alla yhteensä kahdeksan minuuttia muutaman kerran käännellen. Vaikka annos kuvassa näyttää hiukan kuivahkolta, liha kypsyi todella meheväksi eikä tämä ruoka kaivannut minkäänlaista kastiketta.


Kolmen aineksen salaatti

1 kesäkurpitsa
pieni pala parmesaania
1 dl kuorittuja suolapaahdettuja pistaaseja

Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin 4-6 osaan ja nämä vielä puoliksi. Vedä juustohöylällä siivuja kunnes koko kesäkurpitsa on viipaloitu. Viipaleita voi kiehauttaa minuutin verran kevyesti suolatussa vedessä ja sitten jäähdyttää, mutta se ei ole ihan välttämätöntä. Raaka kesäkurpitsa käy ihan yhtä hyvin. Viipaloi juustohöylällä parmesaanista lastuja ja sekoita ne kulhossa kesäkurpitsaviipaleiden kanssa. Lisää lopuksi rouhitut pistaasit ja sekoita hyvin. Anna salaatin mehustua tunnin verran ennen syömistä. Tässä annoksessa salaatti ei kaipaa salaatinkastiketta eikä mausteita, ellei sitten halua puristaa joukkoon muutamaa pisaraa sitruunamehua tai oliiviöljyä. Suolaakin tässä salaatissa on ihan riittävästi sekä parmesaanissa että pähkinöissä.


Vihreä frittata

10 munaa
1 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
pari kourallista tuoretta thaibasilikaa hienonnettuna
kolmen kesäsipulin varret ohuina viipaleina
200 g tuoretta pinaattia
200 g herneitä (käytin pakasteherneitä)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää ruokakerma, suola, mustapippuri sekä thaibasilika ja vatkaa kaikki hyvin sekaisin. Jätä seos hetkeksi odottamaan.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, lisää voi sekä kesäsipulin varret ja kuullota pehmeiksi. Lisää pinaatti sekä herneet ja sekoittele kunnes pinaatinlehdet ovat kutistuneet lähes olemattomiin ja herneet lämmenneet. Kaada munakasseos pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes se on hyytynyt niin kiinteäksi että munakkaan voi kääntää. Laita paistinpannun päälle iso lautanen ja käännä nopeasti ylösalaisin siten että munakas on lautasella. Liu’uta sitten munakas takaisin paistinpannulle ja anna se kypsyä hetken aikaa vielä toiseltakin puolelta. Kuvia ison munakkaan kääntämisestä löytyy aiemmasta päivityksestämme. Tarjoile munakas heti.

2 kommenttia:

Helzu kirjoitti...

Täytyypä kokeilla tuota vihreää frittataa. Vaikuttaa hyvältä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kannattaa kokeilla. Se ei tarvitse edes mitään muuta seurakseen.