Tuoreista viikunoista ja balsamiviinietikasta tulee maukas hapanimeläkastike broilerinfileelle. Annoksen voi halutessaan nauttia myös ilman broilerinmaksaa, mutta silloin siitä jää pois tärkeä makulisä, joka antaa tasapainon voimakkaan makuiselle kastikkeelle. Kannattaa siis paistaa lautasille myös ne broilerinmaksat. Juuressose sisältää perunaa, juuriselleriä ja palsternakkaa.
Broilerinfileetä, broilerinmaksaa ja viikuna-balsamicokastiketta
4 kpl broilerin luutonta ja nahatonta rintafileetä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
200 g broilerinmaksaa
1 rkl oliiviöljyä
5 oksaa tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
1 salottisipuli pienenpienenä silppuna
3 tuoretta viikunaa kuorittuna ja karkeasti soseutettuna
2 rkl punaista balsamiviinietikkaa
2 rkl kanafondia
1 rkl sitruunan mehua
ripaus sokeria
hitunen suolaa
Taputtele broilerinfileet kuiviksi talouspaperilla ja
mausta ne molemmin puolin suolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna pannulla oliiviöljyä,
ruskista ja paista fileitä kummaltakin puolelta 5 minuuttia, minkä jälkeen anna
niiden vielä hautua kypsiksi matalalla lämmöllä kannen alla noin 8 minuuttia.
Nosta fileet lautaselle odottamaan, ripottele niille tuoretta timjamia ja peitä foliolla
jotta fileet eivät jäähdy liikaa.
Pyyhkäise pannu kuivaksi talouspaperilla. Huuhtele broilerinmaksat ja leikkaa ne sormenpään
kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja sekoittele siinä
timjaminoksia parin minuutin ajan. Lisää sitten maksanpalat ja kypsennä ne
nopeasti. Maksan tulee jäädä sisältä hiukan roseeksi. Mausta maksa suolalla
sekä mustapippurilla, kaada palat pieneen kulhoon odottamaan annosten kokoamista ja peitä kulho foliolla.
Pyyhkäise pannu taas puhtaaksi talouspaperilla ja sulata pannulla voi. Lisää salottisipulisilppu ja kuullota sitä minuutin tai pari kunnes
sipulinpalat ovat pehmenneet. Lisää soseutetut viikunat, balsamiviinietikka sekä
kanafondi, sekoita hyvin ja keitä kastiketta pari minuuttia. Mausta lopuksi
sitruunan mehulla sekä suolalla ja tarvittaessa sokerilla jotta makujen
tasapaino säilyy. Kastiketta näyttää tulevan kovin vähän, mutta se on niin
voimakkaan makuista että vähempikin riittää. Viimeistele annos lautasella vielä
tuoreella timjamilla sekä kokonaisella viikunalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti