lauantai 29. elokuuta 2015

Broilerinfileetä, broilerinmaksaa ja viikuna-balsamicokastiketta


Tuoreista viikunoista ja balsamiviinietikasta tulee maukas hapanimeläkastike broilerinfileelle. Annoksen voi halutessaan nauttia myös ilman broilerinmaksaa, mutta silloin siitä jää pois tärkeä makulisä, joka antaa tasapainon voimakkaan makuiselle kastikkeelle. Kannattaa siis paistaa lautasille myös ne broilerinmaksat. Juuressose sisältää perunaa, juuriselleriä ja palsternakkaa.


Broilerinfileetä, broilerinmaksaa ja viikuna-balsamicokastiketta

4 kpl broilerin luutonta ja nahatonta rintafileetä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia

200 g broilerinmaksaa
1 rkl oliiviöljyä
5 oksaa tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria

1 rkl voita
1 salottisipuli pienenpienenä silppuna
3 tuoretta viikunaa kuorittuna ja karkeasti soseutettuna
2 rkl punaista balsamiviinietikkaa
2 rkl kanafondia
1 rkl sitruunan mehua
ripaus sokeria
hitunen suolaa

Taputtele broilerinfileet kuiviksi talouspaperilla ja mausta ne molemmin puolin suolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna pannulla oliiviöljyä, ruskista ja paista fileitä kummaltakin puolelta 5 minuuttia, minkä jälkeen anna niiden vielä hautua kypsiksi matalalla lämmöllä kannen alla noin 8 minuuttia. Nosta fileet lautaselle odottamaan, ripottele niille tuoretta timjamia ja peitä foliolla jotta fileet eivät jäähdy liikaa.

Pyyhkäise pannu kuivaksi talouspaperilla. Huuhtele broilerinmaksat ja leikkaa ne sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja sekoittele siinä timjaminoksia parin minuutin ajan. Lisää sitten maksanpalat ja kypsennä ne nopeasti. Maksan tulee jäädä sisältä hiukan roseeksi. Mausta maksa suolalla sekä mustapippurilla, kaada palat pieneen kulhoon odottamaan annosten kokoamista ja peitä kulho foliolla.

Pyyhkäise pannu taas puhtaaksi talouspaperilla ja sulata pannulla voi. Lisää salottisipulisilppu ja kuullota sitä minuutin tai pari kunnes sipulinpalat ovat pehmenneet. Lisää soseutetut viikunat, balsamiviinietikka sekä kanafondi, sekoita hyvin ja keitä kastiketta pari minuuttia. Mausta lopuksi sitruunan mehulla sekä suolalla ja tarvittaessa sokerilla jotta makujen tasapaino säilyy. Kastiketta näyttää tulevan kovin vähän, mutta se on niin voimakkaan makuista että vähempikin riittää. Viimeistele annos lautasella vielä tuoreella timjamilla sekä kokonaisella viikunalla.


Ei kommentteja: