keskiviikko 26. elokuuta 2015

Oeufs en cocotte kantarellien ja pekonin kera



Näin sieniaikaan viikonloppubrunssille sopii uunissa haudutetut kananmunat kantarelli-pekonipaistoksen kera.

Yhtä ruokailijaa kohti tarvitaan:

2                    kananmunaa
2 – 3 rkl        kermaa (riippuu vuoan koosta)
2 rkl              pannutettuja kantarelleja
¼                   sipuli hienonnettuna ja vähän sipulinvartta viipaloituna
2 rkl              sian savukylkeä kuutioina (tai pancettaa tai pekonia)
                      tuoreen timjamin lehtiä
                      voita vuokien voiteluun
                      suolaa
                      valkopippuria myllystä
                      tilkka öljyä pannulle

Voitele pieni uuninkestävä vuoka. Laita öljy pannulle ja ruskista siinä savukylki ja kuullota sipuli. Lisää valmiiksi pannutetut sienet ja timjami. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita vuoan pohjalle kerma ja lisää paistos. Riko päälle kaksi kananmunaa siten, että keltuainen jää ehjäksi. Laita vuoat 175 ˚C uuniin noin 14 - 16 minuutiksi kunnes munat ovat sopivasti hyytyneet ja keltuainen on vielä juokseva.   Rouhaise vähän suolaa ja pippuria munien päälle ja tarjoa vaikkapa paahdetun saaristolaislimpun kanssa.


Ei kommentteja: