Näin
sieniaikaan viikonloppubrunssille sopii uunissa haudutetut kananmunat
kantarelli-pekonipaistoksen kera.
Yhtä ruokailijaa
kohti tarvitaan:
2 kananmunaa
2 – 3 rkl kermaa
(riippuu vuoan koosta)
2 rkl pannutettuja
kantarelleja
¼ sipuli
hienonnettuna ja vähän sipulinvartta viipaloituna
2 rkl sian
savukylkeä kuutioina (tai pancettaa tai pekonia)
tuoreen
timjamin lehtiä
voita
vuokien voiteluun
suolaa
valkopippuria
myllystä
tilkka
öljyä pannulle
Voitele pieni uuninkestävä vuoka. Laita öljy pannulle
ja ruskista siinä savukylki ja kuullota sipuli. Lisää valmiiksi pannutetut
sienet ja timjami. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita vuoan pohjalle
kerma ja lisää paistos. Riko päälle kaksi kananmunaa siten, että keltuainen jää
ehjäksi. Laita vuoat 175 ˚C uuniin noin 14 - 16 minuutiksi kunnes munat ovat
sopivasti hyytyneet ja keltuainen on vielä juokseva. Rouhaise vähän suolaa ja pippuria munien
päälle ja tarjoa vaikkapa paahdetun saaristolaislimpun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti