lauantai 8. elokuuta 2015

Thaipossuwok tai jotain sinne päin




Ihan tavallinen peruskotiruoka muuttuu mausteilla juuri niin eksoottiseksi kuin kokki itse haluaa. Keitetty riisi, possunfilee ja kastike saivat mausteet, jotka vievät ajatukset jonnekin Thaimaan suuntaan.


Thaipossuwok

400 g porsaan sisäfileetä
1,5 dl jasmiiniriisiä
1 sitruunaruoho
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
pätkä inkivääriä raastettuna
½ ruukkua thaibasilikaa
½ limen mehu
 kalakastiketta
 soijaa
 osterikastiketta
 mustapippuria myllystä
 suolaa
 öljyä paistamiseen

Viipaloi filee poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli ja vähän vihreää sipulinvartta samoin kuin chili ja valkosipuli. Paloittele sitruunaruoho kolmeen osaan ja murskaa niitä vähäsen. Keitä riisi al denteksi sitruunaruohon kanssa suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä riisi. Ruskista nopeasti liha vähässä öljyssä pannulla tai wokissa, mausta mustapippurilla ja siirrä sivuun. Laita sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri pannulle ja paista niiden kanssa jäähtynyt riisi. Lisää maun mukaan kalakastiketta, soijaa ja osterikastiketta.  Sekoita joukkoon puolet thaibasilikasta ja purista limen mehu. Lisää lihat takaisin pannulle ja sekoita. Tarjoa loppu thaibasilika annoksen päällä.


Ei kommentteja: