Paitsi
että taikina on vähän ohuempaa ja mustikoiden tilalla on mustaherukoita kun
pakastimesta löytyi yksi rasia viimevuotisia mustaherukoita, mutta muuten
melkein… Ai niin, ja sen vaahterasiirapin korvasin kermasta ja fariinisokerista
keitetyllä kinuskikastikkeella koskapa mielestäni se sopii kirpeiden ja
hapokkaiden mustaherukoiden kanssa paremmin kuin vaahterasiirappi. Että siis muuten
kuitenkin ihan melkein amerikkalaisia mustikkapannukakkuja?
Mustaherukkapannukakkuset
2,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 munaa
2,5 dl maitoa
2 rkl rypsiöljyä
150 g (pakaste)mustaherukoita
1 dl tomusokeria
paistamiseen
voita
lisäksi
50 g mustaherukoita
kinuskikastiketta
lisäksi
50 g mustaherukoita
kinuskikastiketta
Sekoita keskenään vehnäjauho, suola ja leivinjauhe.
Riko munat toiseen kulhoon, lisää maito ja vatkaa ne sekaisin. Vatkaa
muna-maitoseos vehnäjauhojen joukkoon niin huolella, että taikinaan ei jää
klimppejä. Lisää rypsiöljy ja anna taikinan levätä noin tunnin ajan.
Sekoita keskenään tomusokeri sekä mustaherukat ja
lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin jotta kaikki mustaherukat levittyvät taikinaan tasaisesti.
Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita.
Nosta paistinpannulle ruokalusikalla pannukakkutaikinaa kolme tai neljä kasaa kerrallaan ja paista
pannukakkuset keskilämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile
kinuskikastikkeen ja mustaherukoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti