perjantai 21. elokuuta 2015

Superhyvä mustikka-vadelmapiirakka




Kun isolle porukalle pitää leipoa jotain hyvää, vähempi kuin uunipellillinen ei riitä mihinkään. Joskus tarvitaan jopa kaksi pellillistä. Mustikasta, vadelmasta ja sitruunasta tulee ihana piirakka ja kookos-kermavaahdon kanssa se on suorastaan täydellinen makunautinto…


Koko pellillinen kuningatarpiirakkaa ja kookos-kermavaahto

8 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
5 dl sokeria
8 munaa
450 g pehmeää voita
1 dl maitoa
kolmen sitruunan raastettu kuori
500 g mustikoita
300 g vadelmia
kuorrute
400 g tomusokeria
sitruunamehua
kookos-kermavaahto
6 dl kookoskermaa (jääkaappikylmänä)
6 dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri) isossa kulhossa ja tee keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan munat, pehmeä voi, maito ja sitruunankuori. Sekoita sähkövatkaimella kunnes kaikki on hyvin sekaisin ja taikina on tasaista. Sekoita lopuksi marjat taikinan joukkoon.

Tasoita taikina pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia kunnes piirakka on hyvin kohonnut ja kullankeltainen. Jäähdytä piirakka.

Tee tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute ja pursota se piirakan päälle. Anna kuorrutteen kuivua ennen kuin leikkaat piirakan annospaloiksi.

Vatkaa kylmä kookoskerma ja kuohukerma vaahdoksi ja tarjoile piirakan kanssa.


Ei kommentteja: