maanantai 24. elokuuta 2015

Karviaissosetta ja seljankukkamehua, gooseberry fool on klassikkojälkiruoka Britanniasta
Karviaisaika tulee ja menee niin nopeasti, että täytyy pitää varansa ettei se mene ohi ihan huomaamatta. Kirpeästä karviaisesta tulee hyvää jälkiruokaa kunhan sitä vähän kesyttää pehmeämmillä mauilla. Brittiklassikko gooseberry fool on kokeilemisen arvoinen resepti.


Gooseberry fool / karviaismalja
(6 annosta)

450 g vihreitä karviaisia + 
     kourallinen koristeeksi
50 g seljamehutiivistettä

2 keltuaista
1 tl maissijauhoa
2 dl maitoa
0,5 dl sokeria

3 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria

Laita 450 g puhdistettuja karviaisia sekä seljankukkamehu kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia kunnes marjat ovat pehmeitä. Sekoita karkeaksi soseeksi ja tipauta loput karviaiset kokonaisina kuuman soseen joukkoon pehmenemään. Anna karviaissoseen jäähtyä kokonaan ennen jatkokäyttöä.

Kaada kattilaan keltuaiset, maissijauho, maito sekä sokeri ja keitä koko ajan vatkaten kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Varo keittämästä liian kauan etteivät keltuaiset muutu kokkeliksi. Jäähdytä kiisseli.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

Poimi karviaissoseen joukosta sinne viimeksi lisätyt kokonaiset marjat. Niitä käytetään annosten koristeluun. Kaada karviaissoseen joukkoon maitokiisseli sekä 2/3 kermavaahdosta ja sekoita. Jaa jälkiruoka annosmaljoihin ja viimeistele kermavaahtonokareella sekä muutamalla kokonaisella karviaisella.


Ei kommentteja: