Mitä
tänään ruoaksi? Lihaa, kalaa, lintua, kasviks… ? Ai niin, tosiaan, joskus voisi
laittaa ihan oikeaa kasvisruokaa. Siis jotain muutakin kuin salaattia. Kaupassa
oli napakan tuntuisia munakoisoja ja kaikenlaista muuta sopivaa löytyy
kaapista, joten täytetyt munakoisot uuniin. Ei mikään maailman kaunein annos,
mutta tosi hyvää.
Täytetty
munakoiso
1 munakoiso
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
0,5 dl kvinoaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
2 isoa pihvitomaattia tai rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 tl tomaattipyreetä
1 rkl harissaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl hienonnettua korianteria
1 dl + 2 rkl parmesaaniraastetta
Halkaise munakoiso ja töki halkaisupintaan reikiä
haarukalla. Sivele puolikkaille hiukan oliiviöljyä ja ripottele suolaa sekä
mustapippuria. Laita uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi kypsymään. Keitä
sillä välin kvinoa. Huuhtele kvinoa ensin huolella ja keitä se kypsäksi
pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi sipuli sekä
tomaatit. Lusikoi kypsien munakoisonpuolikkaiden sisus varovasti pieninä paloina
tomaattien joukkoon. Kuumenna kasarissa oliiviöljy, lisää sipuli ja kuullota
pehmeäksi. Lisää tomaattikuutiot, munakoisopalat, tomaattipyree, harissa sekä
sitruunankuori ja keittele seosta hetken aikaa kunnes seos lämpenee ja tomaatit pehmenevät.
Sekoita massaan parmesaaniraaste (1 dl) sekä hienonnetut korianteri ja
lehtipersilja. Täytä koverretut munakoisonpuolikkaat seoksella, ripottele
kummankin päälle vielä 1 rkl parmesaania ja gratinoi uunissa 200 asteessa noin
10-12 minuuttia.
Punertava
jogurttikastike
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl tomaattipyreetä
1 tl oliiviöljyä
ripaus raastettua sitruunankuorta
hiukan suolaa, sokeria ja mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua
jääkaapissa jonkin aikaa ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti