Kun ei
viitsi leipoa pizzataikinaa, minikokoiset pizzapohjat voi tehdä vaikka
munakoisoviipaleista. Naapuritalon PikkuMikon kaupassa oli laarissaan sieviä pieniä munakoisoja,
joten ei tarvinnut harkita muita vaihtoehtoja. Yritin tehdä näistä iltapalaksi
ihan melkein kasvisruokaa, mutta kuinka ollakaan, jostain sinne joukkoon vaan taas
ilmestyi muutama kinkkusiivu. Voi ne kinkut tietysti jättää poiskin,... siis... jos haluaa. Nämä "pizzat" sopisivat hyvin myös brunssipöytään.
Pienet
munakoisopizzat
1(-2) munakoiso(a, riippuu miten isoja)
oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl ketsuppia
1 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua oreganoa
mozzarellajuustoraastetta
ilmakuivattua kinkkua
(=esim Pirkka Prosciutto di
Parma)
kirsikkatomaatteja
kivettömiä oliiveja
tuoretta basilikaa
Leikkaa munakoisot poikittain runsaan puolen sentin paksuisiksi
viipaleiksi. Sivele viipaleille hiukan oliiviöljyä molemmin puolin, levitä viipaleet
uunipellille leivinpaperille ja ripottele pinnalle suolaa sekä mustapippuria
myllystä. Pehmitä viipaleita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sillä
välin kun munakoisot ovat uunissa, sekoita keskenään tomaattipyree, ketsuppi,
soijakastike sekä oregano.
Anna munakoisoviipaleiden jäähtyä hetki. Levitä jokaiselle viipaleelle ensin ohut
kerros tomaattikastiketta, sitten hyppysellinen hienonnettua tuoretta basilikaa
ja mozzarellajuustoraastetta, sen päälle pieni pala kinkkua, sitten oliivinpaloja
sekä kirsikkatomaatteja viipaleina ja niiden päälle vielä ripaus
mozzarellaraastetta. Laita ”pizzat” vielä uuniin 200 asteeseen sen verran, että
juusto sulaa ja saa hiukan väriä, noin 6-7 minuutiksi. Ripottele valmiiden ”pizzojen” päälle vielä
hiukan hienonnettua tuoretta basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti