keskiviikko 12. elokuuta 2015

Minipizzat munakoisosta



Kun ei viitsi leipoa pizzataikinaa, minikokoiset pizzapohjat voi tehdä vaikka munakoisoviipaleista. Naapuritalon PikkuMikon kaupassa oli laarissaan sieviä pieniä munakoisoja, joten ei tarvinnut harkita muita vaihtoehtoja. Yritin tehdä näistä iltapalaksi ihan melkein kasvisruokaa, mutta kuinka ollakaan, jostain sinne joukkoon vaan taas ilmestyi muutama kinkkusiivu. Voi ne kinkut tietysti jättää poiskin,... siis... jos haluaa. Nämä "pizzat" sopisivat hyvin myös brunssipöytään.


Pienet munakoisopizzat

1(-2) munakoiso(a, riippuu miten isoja)
oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl ketsuppia
1 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua oreganoa
mozzarellajuustoraastetta
ilmakuivattua kinkkua 
(=esim Pirkka Prosciutto di Parma)
kirsikkatomaatteja
kivettömiä oliiveja
tuoretta basilikaa

Leikkaa munakoisot poikittain runsaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleille hiukan oliiviöljyä molemmin puolin, levitä viipaleet uunipellille leivinpaperille ja ripottele pinnalle suolaa sekä mustapippuria myllystä. Pehmitä viipaleita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sillä välin kun munakoisot ovat uunissa, sekoita keskenään tomaattipyree, ketsuppi, soijakastike sekä oregano.

Anna munakoisoviipaleiden jäähtyä hetki. Levitä jokaiselle viipaleelle ensin ohut kerros tomaattikastiketta, sitten hyppysellinen hienonnettua tuoretta basilikaa ja mozzarellajuustoraastetta, sen päälle pieni pala kinkkua, sitten oliivinpaloja sekä kirsikkatomaatteja viipaleina ja niiden päälle vielä ripaus mozzarellaraastetta. Laita ”pizzat” vielä uuniin 200 asteeseen sen verran, että juusto sulaa ja saa hiukan väriä, noin 6-7 minuutiksi. Ripottele valmiiden ”pizzojen” päälle vielä hiukan hienonnettua tuoretta basilikaa.


Ei kommentteja: