sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Minttusuklaacookies ja jäätelöleivokset




Epätrendikäs ”leipomo” sai tilauksen tehdä 8-vuotissynttäreille jotain hyvää. Päivänsankari tykkää jäätelöstä, mansikoista, minttusuklaasta, toffeesta ja salmiakista, joten päätin valmistaa jäätelökeksejä eli jäätelöä kahden cookiekeksin välissä. Synttärit kuitenkin pidetään sen verran kaukana, että jäätelönvalmistuksen voi suosiolla unohtaa. Mikään kotijäätelö ei kestä useamman tunnin matkaa, mutta onneksi kaupan vaniljajäätelö sopii lähes kaikkeen. Aloitin urakan minttusuklaakekseistä.


Minttusuklaacookies
(taikinasta tulee 25-30 pikkuleipää)

150 g leivontamargariinia (tai voita)
1 dl fariinisokeria
1,5 dl hienoa sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

140 g tummaa suklaata
1,5 dl minttukarkkirouhetta (Marianne)


Vaahdota huoneenlämpöinen leivontamargariini (voi) ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi karkeasti rouhittu suklaa ja mariannerouhe. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.


Ota taikinasta lusikalla noin 28-30 g painoisia nokareita, pyöritä palloksi ja asettele taikinapallot väljästi pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa äläkä litistä palloja. Tästä tulee kaksi pellillistä. Paista kiertoilmassa 170 asteessa 12-15 minuuttia. 

Vaihda peltien paikkaa paiston puolivälissä. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ensimmäisen tunnin ja siirrä sitten ritilän päälle. Tarjoile keksit sellaisenaan tai laita jäätelöpallo kahden keksin väliin, litistä ja haukkaa.




Jäätelöleivos syntyy helpoiten näin:





Ota kaksi cookie-keksiä ja jäätelöpurkki





Leikkaa jäätelöpurkista pohja pois terävällä veitsellä





Leikkaa jäätelö 1,5 – 2 sentin viipaleiksi





Laita jäätelö kahden keksin väliin ja purista kiinni









Laita jäätelökeksit pakastimeen pariksi tunniksi ennen tarjoilua, jotta jäätelö kovettuu sen verran ettei se pursuile ulos haukatessa.
 



Ei kommentteja: