maanantai 31. heinäkuuta 2017

Täytetyt munakoisorullat eli cannelloni di melanzane



Less is more, sanotaan, ja tämän ruoan osalta se pitää täysin paikkansa. Ilman kilometrin pituista raaka-ainelistaa cannelloni di melanzane on täynnä makua, raaka-aineiden omaa makua.

Opin taas munakoison käsittelystä uuden asian: leikattuja munakoisopaloja täytyy liottaa jääkylmässä vedessä 10-15 minuuttia ennen kuin niille tekee mitään muuta. Tämä toimenpide vähentää öljyn imeytymistä munakoisoon ja – onko tämä vain kuvittelua, mutta – mielestäni tällä kertaa munakoisoviipaleista ei todellakaan tullut läheskään niin rasvaisia lötköjä kuin aiemmin, vaikka kuitenkin aina olen yrittänyt pitää öljyn määrän mahdollisimman vähäisenä. Normaalistihan munakoisoviipaleesta kuuluu ”sluuuuurrrrpssss” kun sen sivelee öljyllä.

Munakoison sisään käärin herkkusieni-vuohenjuustotäytteen ja yksinkertainen tomaattikastike viimeisteli ”cannellonit”. Vähemmän aineksia oli enemmän makua. Totta puhuen olisin voinut ottaa tätä toisenkin annoksen, jos olisin ymmärtänyt ostaa enemmän munakoisoja.


Cannelloni di melanzane eli täytetyt munakoisorullat
(kaksi annosta)

tomaattikastike
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
300 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria (tai hunajaa)
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

munakoisoviipaleet
1 iso munakoiso
hiukan suolaa
tilkka oliiviöljyä

täyte
200 g herkkusieniä
1 rkl oliiviöljyä
100 g pehmeää vuohenjuustoa (ei kittikuorta!)
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
(suolaa ja pippuria jos tarvitsee)

viimeistelyyn
tuoreita basilikanlehtiä


Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se ihan pieneksi. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä valkosipuli. Lisää tomaattimurska sekä sokeri ja keitä ihan pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää basilika, sekoita ja mausta tarpeen mukaan suolalla sekä mustapippurilla.

Viipaloi munakoiso runsaan puolen sentin viipaleiksi ja laita viipaleet jääkylmään veteen 15 minuutiksi. Raaputa munakoisosta jääneistä reunoista (ensimmäinen ja viimeinen viipale) kaikki irtoava sisus. Se käytetään täytteeseen. Kun viipaleet ovat lionneet, kuivaa ne talouspaperilla ja ripottele pinnalle hiukan suolaa. Viipaleet ”hikoilevat” suolasta, mutta eivät ollenkaan niin voimakkaasti kuin liottamattomat viipaleet. Pyyhi suola pois 10 minuutin kuluttua ja jätä viipaleet odottamaan paistamista.


Leikkaa herkkusienet ihan pieneksi. Laita sienet sekä munakoisosta raavittu sisus kattilaan oliiviöljyn kanssa ja kuumenna sekoittaen matalalla lämmöllä kunnes sienet alkavat päästää kosteutta. Sekoittele sieniä muutaman minuutin ajan ja lisää sitten vuohenjuusto pieninä paloina. Kun juusto on sulanut, lisää basilika sekä korianteri ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Öljyä munakoisoviipaleet siveltimellä kevyesti molemmin puolin ja kypsennä ne parilapannulla. Pariloi viipaleisiin raidat molemmin puolin. Nosta munakoisot työlaudalle ja levitä täyte niiden pyöreästä päästä alkaen noin puoliväliin asti. Kääri viipaleet rullaksi ja tarjoile tomaattikastikkeen sekä basilikalehtien kanssa. (Jos rullat ovat ehtineet pahasti jäähtyä, ne voi nopeasti lämmittää kuumassa tomaattikastikkeessa, mutta ei näiden mitään uunikuumia tarvitse ollakaan.)

Täydellistä...
ja p.s. nämä EIVÄT tarvitse päälleen tuhtia juustokuorrutusta…


Ei kommentteja: