lauantai 22. heinäkuuta 2017

Kiinankaalikääryleet mausteisella katkaraputäytteelläTämä on kevyen kesäinen kääryle sen ihanan syksyisen ja perinteisen kaalikääryleen vaihtoehdoksi. Kiinankaali sopii tarkoitukseen hyvin silloin, kun kääryleiden koko makumaailma on haettu Kaukoidästä.


Kiinankaalikääryleet katkaraputäytteellä
(12-14 käärylettä)

1                    kokonainen iso kiinankaali
200 g             kypsiä katkarapuja paloiteltuna
2 rkl              sweet chili –kastiketta
½ rkl             srirachaa
1,5 dl             basmatiriisiä
1                    kanaliemiamme (Knorr)
1                    sipuli hienoksi hienonnettuna
2                    retiisiä pieninä paloina
1                    porkkana pieninä paloina
2-3                valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5 rkl           pikkelöityä inkivääriä eli sushi-inkivääriä hienonnettuna
2 rkl              tuoreen korianterin lehtiä hienonnettuna
½                   vihreä chili hienonnettuna
½                   punainen chili hienonnettuna
2 rkl              ruohosipulia hienonnettuna +
                      pitkiä kokonaisia ruohosipulinvarsia ”pakettinaruiksi”.

Monet kaupat myyvät kiinankaalia puolikkaiksi halkaistuna. Sellaisesta on mahdotonta saada hyviä lehtiä, joten yritä löytää sellainen kauppa, jossa kiinankaalia myydään kokonaisena. Laita kookkaaseen kattilaan vettä kiehumaan. Sillä aikaa kun vesi kiehuu voit valuttaa, puristella kuivaksi ja pienentää katkaravut ja laittaa ne kulhoon. Lisää sinne 2 rkl sweet chili –kastiketta ja ½ rkl srirachaa, sekoita ja anna katkarapujen marinoitua. Keitä myös riisi kanaliemellä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi porkkana ohuiksi suikaleiksi (julienne) ja pienennä ne. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi, suikaloi viipaleet ja paloittele ne. Paloittele samalla tavalla sipuli. Hienonna myös muut ainekset.

Irrota varovasti kiinankaalin lehdet. Hylkää mahdollisesti nahistuneet ulommaiset lehdet. Upota lehdet pari-kolme kerrallaan poreilevaan veteen parin minuutin ajaksi ja nostele lautaselle valumaan. Ohenna lehtiruotia terävällä veitsellä ja siirrä odottamaan täytettä. Sekoita isommassa kulhossa kaikki täytteen ainekset yhteen.

Nostele auki levitetyn lehden päälle noin 1-1,5 ruokalusikallista täytettä lehden koon mukaan lehtiruodin ylä- ja lehden alaosan kohdalle. Käännä lehtiruoti täytteen päälle, rullaa puoli kierrosta, käännä lehden reunat keskelle ja rullaa loppuun. Sido paketti kiinni ruohosipulilla. Kypsennä höyryssä 6 minuuttia. Täytettä on niin paljon, että siitä riittäisi kahteenkin kiinankaaliin. Lopun täytteen voi sekoittaa parin vatkatun kananmunan kanssa ja paistaa niistä munakkaan. Sellainen sopii oikein hyvin tarjottavaksi näiden kääryleiden kanssa.


Ei kommentteja: