Tämä on
kevyen kesäinen kääryle sen ihanan syksyisen ja perinteisen kaalikääryleen
vaihtoehdoksi. Kiinankaali sopii tarkoitukseen hyvin silloin, kun kääryleiden
koko makumaailma on haettu Kaukoidästä.
Kiinankaalikääryleet
katkaraputäytteellä
(12-14 käärylettä)
1 kokonainen
iso kiinankaali
200 g kypsiä
katkarapuja paloiteltuna
2 rkl sweet
chili –kastiketta
½ rkl srirachaa
1,5 dl basmatiriisiä
1 kanaliemiamme
(Knorr)
1 sipuli
hienoksi hienonnettuna
2 retiisiä
pieninä paloina
1 porkkana
pieninä paloina
2-3 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1,5 rkl pikkelöityä
inkivääriä eli sushi-inkivääriä hienonnettuna
2 rkl tuoreen
korianterin lehtiä hienonnettuna
½ vihreä
chili hienonnettuna
½ punainen
chili hienonnettuna
2 rkl ruohosipulia
hienonnettuna +
pitkiä
kokonaisia ruohosipulinvarsia ”pakettinaruiksi”.
Monet kaupat myyvät kiinankaalia puolikkaiksi halkaistuna.
Sellaisesta on mahdotonta saada hyviä lehtiä, joten yritä löytää sellainen
kauppa, jossa kiinankaalia myydään kokonaisena. Laita kookkaaseen kattilaan
vettä kiehumaan. Sillä aikaa kun vesi kiehuu voit valuttaa, puristella kuivaksi
ja pienentää katkaravut ja laittaa ne kulhoon. Lisää sinne 2 rkl sweet chili
–kastiketta ja ½ rkl srirachaa, sekoita ja anna katkarapujen marinoitua. Keitä
myös riisi kanaliemellä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi
porkkana ohuiksi suikaleiksi (julienne) ja pienennä ne. Viipaloi retiisit
ohuiksi viipaleiksi, suikaloi viipaleet ja paloittele ne. Paloittele samalla
tavalla sipuli. Hienonna myös muut ainekset.
Irrota varovasti kiinankaalin lehdet. Hylkää
mahdollisesti nahistuneet ulommaiset lehdet. Upota lehdet pari-kolme kerrallaan
poreilevaan veteen parin minuutin ajaksi ja nostele lautaselle valumaan. Ohenna
lehtiruotia terävällä veitsellä ja siirrä odottamaan täytettä. Sekoita
isommassa kulhossa kaikki täytteen ainekset yhteen.
Nostele auki levitetyn lehden päälle noin 1-1,5
ruokalusikallista täytettä lehden koon mukaan lehtiruodin ylä- ja lehden alaosan
kohdalle. Käännä lehtiruoti täytteen päälle, rullaa puoli kierrosta, käännä
lehden reunat keskelle ja rullaa loppuun. Sido paketti kiinni ruohosipulilla.
Kypsennä höyryssä 6 minuuttia. Täytettä on niin paljon, että siitä riittäisi
kahteenkin kiinankaaliin. Lopun täytteen voi sekoittaa parin vatkatun
kananmunan kanssa ja paistaa niistä munakkaan. Sellainen sopii oikein hyvin
tarjottavaksi näiden kääryleiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti