Pastavuoka
on hyvä vaihtoehto, jos syystä tai toisesta täytyy tehdä ruokaa syötäväksi vasta seuraavana
päivänä. Erilaiset lasagnet ja muut uunissa kypsennetyt pastaruoat yleensä
paranevat lämmitettäessä, kuten tämäkin paccheri –pastaan valmistettu chorizo-tomaattivuoka-
vai pitäisikö muodikkaasti puhua pastakulhosta. Kulhohan tämä astia on, eikä
mikään vuoka. Paccheri on ikään kuin lyhyttä cannellonia, 3-4 cm pitkää ja
putken halkaisija pari senttiä. Parhaimmillaan se on täytettynä. Reseptin voi
valmistaa isompaan vuokaan, tai kuten tässä, annoskulhoihin.
Paccheri
pastavuoka
1 iso punasipuli
ruokaöljyä
0,5 dl valkoviiniä
400 g myskikurpitsaa paahdettuna
1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
1-2 rkl sokeria
suolaa mustapippuria
2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
3 sardellifileetä hienonnettuna
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
4-5 dl kana- tai kasvislientä
120 g chorizoa tai metvurstia
120 g fetaa muruina
250 g paccheri pastaa
2 dl juustoraastetta (mozzarella & parmesaani)
Ihan ensimmäiseksi kuori myskikurpitsa ja leikkaa se
paloiksi. Laita palat (noin 400 g) muovipussiin, lisää hiukan suolaa ja
mustapippuria myllystä sekä tilkka ruokaöljyä, sulje pussi ja hölskytä mausteet
sekaisin. Kaada maustetut kurpitsanpalat uunipellille leivinpaperin päälle ja
paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Keitä paccheri puolikypsäksi runsaasti suolatussa
vedessä (2-3 litraa vettä ja 2-3 rkl karkeaa merisuolaa). Jos pastan
keittoajaksi on pussin kyljessä määritelty 12 minuuttia, keitä sitä vain 5-6
minuuttia, valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja sekoita joukkoon lusikallinen
ruokaöljyä. Jätä pasta odottamaan kastikkeen valmistumista.
Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi.
Kuullota sipuli kattilan pohjalla öljyssä. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa.
Lisää sitten tomaattimurska, paahdettu myskikurpitsa, sokeri, suola,
mustapippuri, kevätsipuli, sardelli sekä lehtipersilja. Kuumenna kiehuvaksi ja
soseuta sauvasekoittimella. Ohenna kastike kana-/kasvisliemellä ja hauduta noin
30 minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon vajaan puolen sentin kuutioiksi
leikattu chorizo (tai metvursti) sekä fetamurut.
Voitele 4 annoskulhoa (kuvan astioiden tilavuus noin 4
dl) ja kaada hiukan kastiketta kulhojen pohjalle. Aseta puolikypsät pastaputket
pystyyn vierekkäin kastikkeeseen niin monta kuin kulhoon mahtuu. Jaa sitten
loppu kastike tasan ja tasoita se kulhoihin siten, että pasta peittyy.
Kypsennä pastakulhot uunissa 200 asteessa ensin 15
minuuttia. Ripottele sen jälkeen juustoraaste ja paista vielä toiset 15
minuuttia.
Nauti heti tai jäähdytä jääkaapissa ja lämmitä seuraavana päivänä.
Nauti heti tai jäähdytä jääkaapissa ja lämmitä seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti