Leivän
päälle mansikoita? Lopputulos ei ole ollenkaan niin outo kuin miltä se
kuulostaa.
Crostini
tarkoittaa pientä paahtoleipää, usein patongista leikattua viipaletta, joka on
paahdettu rapeaksi pannulla tai uunissa. Päällysteet oman maun mukaan, kalaa,
lihaa, kasviksia. Varmaan tunnetuin klassikko on crostini, jonka päällä on
viipale pehmeää mozzarellaa sekä tomaattia ja basilikaa (”caprese”). Mansikkacrostiniin
on käytetty grillattua halloumia, mutta yhtä hyvin siihen olisi sopinut brie
tai vuohenjuusto.
Mansikkacrostinit
1 patonki
oliiviöljyä
mansikoita
hiukan sokeria
paketti halloumia
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
balsamicosiirappia tai balsamiviinietikkaa "condimento"
balsamicosiirappia tai balsamiviinietikkaa "condimento"
Aloita valmistus mansikoista. Viipaloi mansikat parin
millin viipaleiksi ja laita kulhoon kerroksittain pienen sokerimäärän kanssa.
Leikkaa patongista hiukan viistoon ohuita viipaleita
ja laita ne uunipellille uuniin 225 asteeseen muutamaksi minuutiksi, kunnes ne
ovat ruskistuneet ja rapeutuneet. Sivele valmiit viipaleet oliiviöljyllä.
Leikkaa halloumi ohuiksi viipaleiksi ja grillaa tai
ruskista paistinpannulla.
Päällystä crostiniviipaleet ensin halloumilla, sen
päälle viipaloitua mansikkaa, sitten pieni rouhaisu suolaa ja mustapippuria, sitten balsamicosiirappia ja
lopuksi vähän hienonnettua tuoretta basilikaa.
Sopii erittäin hyvin vaikka mansikkagazpachon kaveriksi.
2 kommenttia:
Ihana ohje. Niin kesäinen. Menee kokeiluun tämä resepti.
Kannattaa laittaa myös mansikkagazpacho - aivan ihanat yhdessä :)
Lähetä kommentti