Suomalainen
grillaa, satoi tai paistoi. Lidlin ”elä kuin viimeistä kesäpäivää” -mainokset
ovat osuneet maaliinsa tänä kesänä valitettavan hyvin. No, eipähän näillä
kylmillä ole ollut pelkoa ruskettumisesta, saati ihon palamisesta. Mutta silti
voi grillata.
Kokosimme
muutaman paketin grilliresepteistä ja aloitetaan naudanlihalla. Enimmäkseen
olemme grillanneet flank steakia ja vaikka kuinka haluaisimme suosia
suomalaista, ostoskärryyn putoaa yleensä toiselta puolelta maapalloa,
Australiasta tai Uudesta Seelannista tuotettua flankia (joka siellä tunnetaan
myös nimellä skirt steak), sillä se on paljon mureampaa kuin kotimainen. Asiaa
auttaisi, jos suomalaiset lihatalot malttaisivat riiputtaa lihaa pari kuukautta
kauemmin. Siis ihan noin niinkun vinkkinä tässä…
mansikkainen
salaatti ja grillatut sipulit
herne-kurkkusalaatti
ja
kermamuhennetut uudet perunat
korealainen
nuudeliwokki
lyttypotut
ja salaattia
pastaa
ja tomaattikastiketta
vihreä
frittata ja kolmen aineksen salaatti
tonnatokastike
ja caponata
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti