Kaikkia
hulluja ajatuksia sitä näin loma-aikaan päähän pälkähtääkin, kuten, voiko
porkkanakakun tehdä jäätelöksi. Varmaankin voi ja varmasti joku on jo sellaisen
keksinytkin. Ja kun selailin ulkomaisia reseptejä, niin porkkanakakkujäätelön ohjeita löytyi vaikka
kuinka. Mutta sitähän oli ihan pakko kokeilla, ei tosin
yhdelläkään valmiilla reseptillä, vaan ihan omalla ohjeella. Kun vielä satuin
löytämään viime kesänä hankkimani jäätelöpuikkomuotitkin, niin muuta ei
tarvitakaan. Pakasteessa täytyy aina olla jotain sopivaa vierasvaraa, eikös, tai
– no hyvä on, jotain hyvää ihan vaan omaan käyttöön. Jäätelökonetta tähän ei
tarvita, mutta pakastin kylläkin. Sopivilla mausteilla jäätelöstä tuli ihan
porkkanakakun makuista. Lisäksi valmistin ”tuorejuustokuorrutteen”, jota
sekoitin jäätelöön raitoina.
Porkkanakakkujäätelö
(6
jäätelöpuikkoa)
100 g hienoa porkkanaraastetta (= 1 iso porkkana)
2 dl kookoskermaa
1,5 dl kuohukermaa
200 g kondensoitua maitoa
1/4 tl kanelia
1/8 tl muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua vaniljaa
1/8 tl suolaa
70 g philadelphia tuorejuustoa
2 rkl kookoskermaa
2 rkl kuohukermaa
1,5 rkl tomusokeria
Kuori porkkana ja raasta se mahdollisimman hienoksi
raasteeksi. Minä käytin tähän microplane-raastimen hienompaa puolta. Lisää
kookoskerma ja keitä seosta niin kauan kunnes porkkanat ovat täysin
soseutettavissa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kylmä kuohukerma ja sekoita.
Kaada porkkanaseos kulhoon ja lisää kondensoitu maito sekä mausteet ja sekoita
huolella. Laita jäätelömassa jääkaappiin jäähtymään.
Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, kookoskerma, kuohukerma sekä tomusokeri. Kun seos on tasaista, siirrä se jääkaappiin jäähtymään.
Kun porkkanaseos on jääkaappikylmää, paseeraa se
siivilän läpi toiseen kulhoon, vatkaa ja laita pakastimeen noin tunniksi.
Vatkaa taas kerran sähkövatkaimella ja laita pakastimeen toiseksi tunniksi.
Vatkaa kolmannen kerran, sekoita tuorejuustoseos raidoiksi
porkkanajäätelömassan joukkoon ja täytä jäätelöpuikkomuotit (tai
pakastuksenkestävä rasia tai muffinipellin kolot). Anna jäätelön pakastua vähintään noin
6 tuntia ennen syömistä. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti