Suppissoppaa, suppissoosia, suppispizzaa, suppis-sipulipaistosta, niitä kaikkia on tehty jo tänä syksynä. Mutta kun suppilovahveroon ei oikein helpolla edes kyllästy, niin taas niitä piti pussillinen ostaa. Nyt suppiksia upotettiin leipätaikinaan ja kohokkaisiin. Kohokkaasta tulee jonkin verran tiskiä, mutta muuten kohokkaan valmistaminen ei ole vaikeaa. Kannattaa kokeilla vaikka tällä reseptillä.
viikon
kasvis 38 / 52 suppilovahvero
Suppilovahvero, joka viihtyy kuusimetsässä, on kantarellin ja mustatorvisienen sukua, eikä tarvitse esikäsittelyä ennen ruoanvalmistusta. Suppiksia voi säilöä pakastamalla tai kuivaamalla, joskin tuoreeltaan ne ovat ruoanlaitossa nyt ihan parhaimmillaan.
Suppilovahvero, joka viihtyy kuusimetsässä, on kantarellin ja mustatorvisienen sukua, eikä tarvitse esikäsittelyä ennen ruoanvalmistusta. Suppiksia voi säilöä pakastamalla tai kuivaamalla, joskin tuoreeltaan ne ovat ruoanlaitossa nyt ihan parhaimmillaan.
100
g suppilovahveroita
2
rkl hienonnettua sipulia
1
rkl voita
1
rkl ruokaöljyä
5
dl vettä
1
pussi (11 g) kuivahiivaa
2
tl sokeria
1
dl vehnäjauhoa
2
dl kaurahiutaleita
2
rkl hienonnettuja kuivattuja suppilovahveroita
6-7
dl vehnäjauhoa
1
rkl ruokaöljyä
Aloita
paistamalla suppikset ja sipulit. Kuumenna voi ja ruokaöljy paistinpannulla ja
kuullota siinä sipulit. Lisää suppilovahverot ja sekoittele kuumalla pannulla
kunnes sienistä on haihtunut liika kosteus. Leikkaa sieni-sipuliseos hienoksi
silpuksi ja jätä jäähtymään.
Laita
kulhoon hiukan yli kädenlämpöinen (n 42 astetta) vesi ja sekoita joukkoon
kuivahiiva, sokeri, 1 dl vehnäjauhoa, kaurahiutaleet sekä kuivatut sienet
jauheena. Anna seoksen olla huoneenlämmössä noin 10-15 minuuttia. Lisää
taikinaan hienonnettu sieni-sipuliseos, suola sekä vehnäjauho vähän kerrallaan.
Sekoita viimeksi taikinan joukkoon ruokaöljy ja kaada taikina leivinpaperin
päälle uunipellille. Tasoita taikina matalaksi levyksi,
ripottele pinnalle hiukan vehnäjauhoa ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan noin
tunniksi.
Ennen
paistamista painele leipään taittoviivat, joista valmis leipä voidaan jakaa
pienemmiksi paloiksi. Kypsennä suppisleipää uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
(3-4
pientä kohokasta)
100
g suppilovahveroita
3
rkl silputtua sipulia
1
rkl voita
1
muna
1
keltuainen
1,5
dl maitoa
1/4 tl suolaa
0,5
dl vehnäjauhoa
2
keltuaista
3
valkuaista
vuokiin
voita
parmesaaniraastetta
Yksi muna ja yksi keltuainen, kaksi keltuaista, kolme valkuaista - meniköhän se nyt varmasti oikein...? |
Sulata paistinpannulla voi ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää suppilovahverot ja sekoittele niitä kuumalla pannulla kunnes enin kosteus on haihtunut sienistä. Leikkaa sieni-sipuliseos ihan hienoksi silpuksi ja jätä jäähtymään.
Vatkaa
muna sekä yksi keltuainen vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna kattilassa maito sekä
suola ja kaada lähes kiehuva neste munavaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti
vatkaten. Lisää vehnäjauho, sekoita hyvin ja palauta seos takaisin kattilaan.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes jauhot turpoavat ja kattilaan muodostuu
tanakka massa. Vatkaa joukkoon loput kaksi keltuaista yksi kerrallaan. Lisää
kohokastaikinaan sieni-sipulisilppu ja sekoita hyvin.
Voitele
suorareunaiset kohokasvuoat huolella reunoja myöten ja ripottele niihin
hienoksi raastettua parmesaanijuustoa. Kääntele vuokia kunnes koko sisäpinta on
parmesaaniraasteen peitossa ja kopistele ylimäärä pois.
Vatkaa
valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kohokasmassan joukkoon ensin kolmannes
valkuaisvaahdosta ja sitten loput varovasti käännellen. Täytä voidellut
kohokasvuoat ja kypsennä kohokkaita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile
heti.
Suppilovahverokohokkaiden
ja salaatin kanssa lautasella on saksanhirven kyljyksiä ja riistakastiketta. Suppilovahveroleivän
kanssa lautaselta saa puhdistetuksi kaiken kastikkeen viimeistä pisaraa myöten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti