tiistai 14. lokakuuta 2014

Koskenkorvamehustetut tyrnimarjat
Onnistuin kahmimaan Hullujen päivien tarjouksesta muutaman pussillisen pakastettuja tyrnimarjoja. Päivän tarjouksena ollut edullinen marjaerä oli kuulemma loppunut hetkessä, mutta onneksi myöhään iltapäivällä oli tullut täydennystä. Nyt pääsee kokeilemaan uusia tyrnireseptejä. Aiemmissa päivityksissä olen tehnyt Jallupuolukoita ja halusin kokeilla, miten vastaava menetelmä toimii tyrnimarjojen kanssa. Arvelin kuitenkin Jaloviinan olevan liian aromikasta tyrnille, joten päädyin kokeilemaan mausteena perinteistä Koskenkorvan viinaa. Nyt marjat ovat mehustuneet parin vuorokauden ajan ja kävisivät mainiosti paitsi jälkiruokiin, myös vaikka puolukkahillon korvaajaksi. Kossu maistuu hiukan taustalla korostaen tyrnin omaa, hienoa makua.Koskenkorvamehustetut tyrnimarjat

100 g = 1,5 dl (pakastettuja) tyrnimarjoja
4 rkl = 0,6 dl sokeria
1 rkl = 1,5 cl Koskenkorvaa

Ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan mehustua ensin yön yli huoneenlämmössä ja sen jälkeen jääkaapissa vähintään parin vuorokauden ajan.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt oli kyllä äärimmäisen huono tyrnivuosi. Viime vuonna vanhempieni pensaasta tuli marjoja monta litraa, nyt muutama hassu.

Tuplaespresso kirjoitti...

Sitä samaa ne sanoivat Stockalla. Kun tarjoukset päätetään ja keltainen kirja painetaan keskellä kesää, sitä ei silloin vielä tiedetty. Oli ihan pelkkää tuuria, että satuin pakastealtaalle juuri samalla hetkellä kuin uusi tyrnierä saapui. Mutta onneksi resepti on hyvä ja ajankohtainen joka vuosi tästä eteenpäinkin.