perjantai 10. lokakuuta 2014

Prinsessan pinkit riisimurokeksitPrinsessa Lotta täytti 3 v ja tein syntymäpäiväsankarin juhlapöytään päivänsankarin vaatiman pinkin prinsessateeman mukaisia riisimurokeksejä. Muutamasta aineksesta syntyy vaaleanpunaisia keksejä helposti ihan ilman uunia. Pääraaka-aineena olivat riisimurot, sideaineena vaahtokarkit ja pinkki väri on peräisin vadelmista. Pikku prinssille sopivan vaaleansinertävän sävyn saisi varmaankin aikaan karhunvatukoista?Prinsessan pinkit riisimurokeksit

Vadelmasosetta ja vaahtokarkkeja...
200 g pakastevadelmia
0,5 dl sokeria
2 rkl voita
300 g vaahtokarkkeja
15 dl riisimuroja
kuorrutukseen
tomusokeria
pinkkejä sokerikoristeita

Aloitin keittämällä pakastevadelmat ja sokerin keskenään. Paseerasin näin syntyneestä ”hillosta” pari ruokalusikallista eri astiaan kuorrutetta varten ja jätin kaiken lopun vadelmasoseen siemenineen kattilaan, johon lisäsin pari lusikallista voita. Kun voi oli sulanut vadelmasoseen joukkoon, lisäsin kattilaan vaahtokarkit joita keittelin koko ajan sekoitellen kunnes vaahtokarkit olivat kokonaan sulaneet ja kattilan pohjalla oli kerros vaaleanpunaista, vähän venyvän ja omituisen näköistä tahmaa. Sitten lisäsin kattilaan riisimurot, joita sekoittelin niin kauan että kattilassa oli tasainen, vaaleanpunainen riisimuromassa. Kaavin massan leivinpaperin päälle ja tasoittelin pinnan ruokaöljyyn kastetulla lusikalla. Kaikkiaan laakea riisimurokakku taisi olla noin sentin tai puolentoista paksuinen.

Kun pinkki muromassa oli kuivahtanut muutaman tunnin ajan, leikkasin sen terävällä vetisellä pienemmiksi paloiksi. Vadelmasoseesta erottamaani pariin lusikalliseen lisäsin toiset pari lusikallista vettä ja sopivasti tomusokeria, jotta sain aikaan pursottamiskelpoisen punaisen sokeritahnan (pikeerin).  Lusikoin kuorrutteen pussiin ja leikkasin pussin kärkeen mahdollisimman pienen reiän. Pursotin jokaisen riisimurokeksin pinnalle tiheän punaisen ristikkokuvion ja lopuksi painelin sokeriin muutaman pinkin, kruununmuotoisen sokerikoristeen. Tuli oikein söpöjä prinsessakeksejä.

Vaahtokarkki-riisimurokeksit ovat parhaimmillaan päivän tai pari niiden valmistamisesta.


Ei kommentteja: