Kaikki kanakeitot ovat aina äidin tai mummon tekemiä. Tässäpä onkin isoisän tekemä. Kanakeitto tuli mieleen kuunnellessa vinkuvaa tuulta ja sisäisesti kylmästä hytisten, niin sisätiloissa kuin olinkin. Isoisän kanakeitto lämmittää ja parantaa kaikki taudit.
Isoisän kanakeitto
Kanaliemi
3 maustamatonta broilerin
koipea reisineen ja nahkoineen
1,5
l vettä
1
sipuli lohkoina
1 purjon vihreät osat
juurisellerinpalan
röpöllinen pinta reilusti irti leikattuna
1 porkkana tuuman paloina
1 laakerinlehti
muutama kokonainen valkopippuri
1 valkosipulinkynsi
lehtipersiljanipun tai
–ruukun varsiosat
Huuhtele
koipireidet ja laita ne kattilaan. Lisää juurekset, mausteet ja vesi ja
kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Anna kiehua
rauhallisesti 30 minuutin ajan. Siivilöi liemi talteen, siirrä kanat lautaselle
ja poista muut ainekset. Paloittele kana odottamaan.
Keitto
1,2
l kanalientä (sen verran
edellä olevasta tuli)
kanan lihat
1 porkkana ohuina viipaleina
1 purjon jäljellä oleva osa
viipaloituna
1 sipuli silputtuna
100 g herkkusieniä viipaloituna
100 g herkkusieniä viipaloituna
loput juuriselleripalasta
kuutioina
loput lehtipersiljasta
silputtuna (säästä osa koristeeksi)
1
rkl soijaa
muutama korianterinsiemen hienonnettuna
valkopippuria myllystä
m.m.
suolaa m.m.
2 munanuudelikiekkoa rikki
puristettuna
Laita
kaikki ainekset nuudeleita lukuun ottamatta kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja
keitä 10 minuuttia, jolloin sellerin ja porkkanan pitäisi olla kypsiä. Tarkista
maku. Nosta kattila levyltä, sekoita nuudelit joukkoon ja anna hautua neljä
minuuttia ja herkullinen ja lämmittävä kanakeitto on valmis. Jos haluat lisää
lämpöä, voit raastaa keittoon juuresten kanssa pätkän inkivääriä. Päälle
lehtipersiljasilppua ja viereen paahtoleipää tai patonkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti