maanantai 27. lokakuuta 2014

Isoisän kanakeitto



Kaikki kanakeitot ovat aina äidin tai mummon tekemiä. Tässäpä onkin isoisän tekemä. Kanakeitto tuli mieleen kuunnellessa vinkuvaa tuulta ja sisäisesti kylmästä hytisten, niin sisätiloissa kuin olinkin. Isoisän kanakeitto lämmittää ja parantaa kaikki taudit.


Isoisän kanakeitto

Kanaliemi
3                    maustamatonta broilerin koipea reisineen ja nahkoineen
1,5 l               vettä
1                    sipuli lohkoina
1                    purjon vihreät osat
                      juurisellerinpalan röpöllinen pinta reilusti irti leikattuna
1                    porkkana tuuman paloina
1                    laakerinlehti
muutama       kokonainen valkopippuri
1                    valkosipulinkynsi
                      lehtipersiljanipun tai –ruukun varsiosat

Huuhtele koipireidet ja laita ne kattilaan. Lisää juurekset, mausteet ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Anna kiehua rauhallisesti 30 minuutin ajan. Siivilöi liemi talteen, siirrä kanat lautaselle ja poista muut ainekset. Paloittele kana odottamaan.


Keitto
1,2 l               kanalientä (sen verran edellä olevasta tuli)
                      kanan lihat
1                    porkkana ohuina viipaleina
1                    purjon jäljellä oleva osa viipaloituna
1                    sipuli silputtuna
100 g             herkkusieniä viipaloituna
                      loput juuriselleripalasta kuutioina
                      loput lehtipersiljasta silputtuna (säästä osa koristeeksi)
1 rkl               soijaa
muutama       korianterinsiemen hienonnettuna
                      valkopippuria myllystä m.m.
                      suolaa m.m.
2                    munanuudelikiekkoa rikki puristettuna

Laita kaikki ainekset nuudeleita lukuun ottamatta kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia, jolloin sellerin ja porkkanan pitäisi olla kypsiä. Tarkista maku. Nosta kattila levyltä, sekoita nuudelit joukkoon ja anna hautua neljä minuuttia ja herkullinen ja lämmittävä kanakeitto on valmis. Jos haluat lisää lämpöä, voit raastaa keittoon juuresten kanssa pätkän inkivääriä. Päälle lehtipersiljasilppua ja viereen paahtoleipää tai patonkia.


Ei kommentteja: