torstai 9. lokakuuta 2014

HK Bleu "satay"



Tällä kertaa tuunaaminen taisi vähän lähteä lapasesta, kun askartelin HK:n sinisestä lenkistä satayvartaita…  Lapsille ja lapsenmielisille sopivaa ruokaa... heh...

Leikkasin makkarat pitkittäin leveiksi suikaleiksi ja pujotin ne varrastikkuihin. Kastikkeeksi sekoitin sataykastikkeen tehosekoittimessa ja lisäksi keittelin bataattisosetta. Itse asiassa tosi nopeaa ja helppoa. Ainakin tämä oli vähän erilainen makkara-annos?



Sataykastike

3 rkl maapähkinätahnaa
3 rkl seesamiöljyä
2 tl fariinisokeria
2 rkl kalakastiketta
1 tl tamarinditahnaa
1 tl punaista chilitahnaa
1 tl limettimehua
ripaus cayennepippuria
1 dl kookosmaitoa

Laita kaikki tehosekoittimen kannuun ja sekoita kastikkeeksi. Pientä hienosäätöä voi tehdä tarvittaessa ja lisätä jotain näistä aineksista, jos siltä tuntuu.



HK Bleu satayvartaat

Poista makkaroista muovikuoret ja leikkaa makkarat reilun puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Yhdestä makkarasta tulee 5-6 viipaletta.  Pujota viipaleet (vedessä liotettuihin) varrastikkuihin ja kuumenna grillissä, uunissa tai uppopaistamalla. Nämä kuumennettiin uunissa. Grillissä tai parilapannulla tulee näyttävämmän näköinen (palaneempi - tai kuten keittiöammattilaiset sanovat, "karamellisoituneempi") pinta ja uppopaistamalla saisi muuten vaan vähän rapsakkaampaa jälkeä.

Tikkuihin pujotetut makkarasuikaleet olisivat ehkä myös voineet olla puolet kapeampia?


Ei kommentteja: