Kun
karitsanpotkat ovat tarjouksessa, niitä on ihan pakko ostaa ja kypsentää
hitaasti uunissa. Potkien resepti on se sama vanha, mutta potkien seuraksi tein
palsternakka-perunaröstejä sekä gremolataa antamaan lisää makua. Eikä pidä unohtaa uunissa puolikuivattuja tomaatteja.
Palsternakka-perunaröstit
muffinivuoassa
1
iso palsternakka
2
(yleis)perunaa
1
pieni sipuli
1
dl raastettua parmesaania
2
rkl oliiviöljyä
hiukan
suolaa ja mustapippuria
öljyä
vuokien voiteluun
Raasta
palsternakka ja perunat karkeaksi raasteeksi. Kuivaa raaste pyyhkeen sisällä
mahdollisimman kuivaksi. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu sipuli sekä
parmesaaniraaste ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi oliiviöljy ja mausta suolalla
sekä mustapippurilla.
Aseta
muffinivuoan koloihin sopivan kokoiset paperivuoat ja voitele ne hyvin. Täytä
paperivuoat röstiseoksella ja kypsennä uunissa 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Gremolata
2
valkosipulinkynttä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
puolikkaan
sitruunan raastettu kuori
tilkka
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Sekoita
kaikki ainekset keskenään ja käytä liha- tai kalaruokien maustamiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti