maanantai 20. lokakuuta 2014

Palsternakka-perunaröstejä, gremolataa ja karitsanpotkia



Kun karitsanpotkat ovat tarjouksessa, niitä on ihan pakko ostaa ja kypsentää hitaasti uunissa. Potkien resepti on se sama vanha, mutta potkien seuraksi tein palsternakka-perunaröstejä sekä gremolataa antamaan lisää makua. Eikä pidä unohtaa uunissa puolikuivattuja tomaatteja.




Palsternakka-perunaröstit muffinivuoassa

1 iso palsternakka
2 (yleis)perunaa
1 pieni sipuli
1 dl raastettua parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
hiukan suolaa ja mustapippuria
öljyä vuokien voiteluun

Raasta palsternakka ja perunat karkeaksi raasteeksi. Kuivaa raaste pyyhkeen sisällä mahdollisimman kuivaksi. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu sipuli sekä parmesaaniraaste ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi oliiviöljy ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Aseta muffinivuoan koloihin sopivan kokoiset paperivuoat ja voitele ne hyvin. Täytä paperivuoat röstiseoksella ja kypsennä uunissa 175 asteessa 50-60 minuuttia.




Gremolata

2 valkosipulinkynttä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
tilkka oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja käytä liha- tai kalaruokien maustamiseen.


Ei kommentteja: