torstai 16. lokakuuta 2014

Tyrniä ja muuta pohjoista ulottuvuutta
Onnistuneen kossutyrnikokeilun johdosta marjoista piti tietenkin kehittää hyvä tyrnijälkiruoka. Sekoitin sellaisen pohjoismaisista aineksista, suomalaisista tyrneistä, islantilaisesta Skyristä, tanskalaisesta fariinisokerista, ruotsalaisesta kuohukermasta ja ripauksesta suolaa. Yhteen jäkiruokamaljaan mahtuu koko pohjoinen ulottuvuus. Kirpeää ja suolaista, silti pehmeää ja syntisen makeaa. Ja makua on niin paljon, että pieni annos riittää.


Pohjoinen ulottuvuus

suolakaramellikastike
2 dl kuohukermaa
2 dl (140 g) fariinisokeria
5 g suolaa (mittaa tarkkuusvaa’alla!!!)

300 g maustamatonta Skyriä
130 g suolakaramellikastiketta
1 rkl tuorepuristettua tyrnimehua

Keitä ensin suolakinuskikastike. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri ja keitä niitä matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes kastike vaalenee ja muuttuu sakeammaksi. Varo ettei sokeri kiehu yli, kattilaa täytyy koko ajan vahtia. Lisää suola ja sekoita se huolella kastikkeen joukkoon. Jäähdytä kastike jääkaappikylmäksi ennen käyttöä. Jos käytät valmista kinuskikastiketta, lisää siihen 1,5 % suolaa.

Sekoita keskenään maustamaton Skyr, suolakaramellikastike sekä tuorepuristettu tyrnimehu. Jaa seos jälkiruokamaljoihin (4-6 annosta), valuta päälle hiukan suolakaramellia ja viimeistele annokset lusikallisella koskenkorvamehustettuja tyrnimarjoja.


Ei kommentteja: