Onnistuneen
kossutyrnikokeilun johdosta marjoista piti tietenkin kehittää hyvä tyrnijälkiruoka.
Sekoitin sellaisen pohjoismaisista aineksista, suomalaisista tyrneistä,
islantilaisesta Skyristä, tanskalaisesta fariinisokerista, ruotsalaisesta
kuohukermasta ja ripauksesta suolaa. Yhteen jäkiruokamaljaan mahtuu koko
pohjoinen ulottuvuus. Kirpeää ja suolaista, silti pehmeää ja syntisen makeaa.
Ja makua on niin paljon, että pieni annos riittää.
Pohjoinen ulottuvuus
suolakaramellikastike
2
dl kuohukermaa
2
dl (140 g) fariinisokeria
5
g suolaa (mittaa tarkkuusvaa’alla!!!)
300
g maustamatonta Skyriä
130
g suolakaramellikastiketta
1
rkl tuorepuristettua tyrnimehua
Keitä
ensin suolakinuskikastike. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri ja keitä
niitä matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes kastike vaalenee ja muuttuu
sakeammaksi. Varo ettei sokeri kiehu yli, kattilaa täytyy koko ajan vahtia.
Lisää suola ja sekoita se huolella kastikkeen joukkoon. Jäähdytä kastike
jääkaappikylmäksi ennen käyttöä. Jos käytät valmista kinuskikastiketta, lisää
siihen 1,5 % suolaa.
Sekoita
keskenään maustamaton Skyr, suolakaramellikastike sekä tuorepuristettu tyrnimehu.
Jaa seos jälkiruokamaljoihin (4-6 annosta), valuta päälle hiukan suolakaramellia
ja viimeistele annokset lusikallisella koskenkorvamehustettuja tyrnimarjoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti